Muaythai EB 2016 - Eljött a nagy nap!

Muaythai EB 2016! Eljött a nagy nap! Ma már négy magyar harcost is láthatunk csatába indulni!

[caption id="attachment_14978" align="aligncenter" width="504"]muaythai eb 2016 - a magyar válogatott A válogatott keret (forrás: Bányász Adrián szövetségi kapitány Facebook oldala)[/caption]

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, idén Horvátország rendezi a 2016-os muaythai Európa-bajnokságot, mely október 22-29 között zajlik. A versenyen pedig tíz magyar sportolónak is szoríthatunk majd!


Az indulók: Földvári Judit, Albrecht Péter, Bereczki Dominik, Busai Gergely, Fábián Kristóf, Gilányi Attila, Herceg Alex, Nagy Kristóf, Spéth Norbert, Szentkuti Norbert.


A versenyt élőben közvetítik majd, az eseményeket pedig - egy egyszerű regisztrációs folyamat után - itt tekinthetitek meg:


http://www.streaming.hr/muaythai/


A Muaythai EB hat napját 10EUR-ért nézhetitek, de napi jegyes opció is van. Ezekért 4EUR-t kérnek/nap. Egy nem hivatalos forrást sikerült találnunk, de csak a B ringhez:


https://www.youtube.com/watch?v=RfT27SKcnLU

Az A-ringben értelem szerűen az 'A' kategória meccsei lesznek, a B-ben pedig a 'B' kategóriások. A mérkőzések délután háromkor kezdődnek. A mai napon ringbe lépő magyar harcosok:


A kategória:




B kategória:




  • Herceg Alex Valentin

  • Nagy Kristóf


A sort - egészen pontosan az A ring meccseit - Albrecht Péter összecsapása nyitja a cseh Jan Holec ellen. Peti edzője, Skrobár Róbert szerint egyelőre jó a sorsolás Petinek. Ahogy ő fogalmazott "a csehek jók, de nem megoldhatatlan ellenfelek. Peti minden meccsén úgy fog harcba indulni, mintha a döntő lenne!... (Holec) Egy erős, fordított állású ökölvívó alapokkal rendelkező srác...K1-ben nagyon jó, muaythaiban sem rossz, de klincsben verhető". Úgy legyen!


Kérdésünkre válaszolva Peti elmondta, nem érez extra stresszt, amiért ő nyitja a sort, mert már megszokta: "A suliban is első voltam a naplóban."


Szentkuti Norbert az orosz Mikhail Sartakov ellen lép szorítóba, 86kg-ban, az A ring 25. meccsén, Herceg Alex Valentin pedig - B kategóriában - azzal a svéd sráccal, Jaffar Al-Qashaami-val kezd majd, akitől a svédországi VB-n kikapott! Szurkoljunk hát, hogy Alex revansot tudjon venni! Az akarat megvan benne, az biztos!


Nagy Kristóf ellenfele a B ring kilencedik meccsén, 81kg-ban a német Omid Safdari lesz, Busai Gergely pedig a Kurdy Gym értesülései alapján megkapta tán az egész EB legnehezebb feladatát, a tizenkétszeres világbajnok belorusz, Dmitry Valent személyében!


Szurkoljunk együtt a válogatottunknak, hiszen nem csak az érmek, dobogós helyezések vannak terítéken - ez a verseny egyben kvalifikáló is a 2017-es, wrocławi világjátékokra is! Hajrá!