WMMAA - Négy magyar érem Prágában

Két kategóriában is magyar siker született a hétvégi, csehországi vegyes harcművészeti versenyen. A prágai WMMAA Open-en négy érmet szerzett a piros-fehér-zöld csapat.

wmmaa-mma-eb

Molnár Benjaminnak (Budapest TOP Team) és Martonosi Philippnek (SZTE EHÖK SE) is remekül alakult az elmúlt hétvégéje. A Lacza Ádám Illés vezette WMMAA Hungary sportolói Prágában vettek részt egy vegyes harcművészeti versenyen, amelyen mindketten megnyerték saját súlycsoportjukat. A fővárosi Molnár a -61 kg-osok mezőnyében bizonyult legjobbnak, míg a szegedi Martonosi a -84 kg-os kategóriában nem talált legyőzőre. A két arany színű medália mellé két ezüstérem is dukált hazánk modern kori gladiátorainak a cseh fővárosban. Tápai Ákos a -61 kg-ban (Molnár Benjamin súlycsoportja), Bácskai Dávid pedig a -66 kg-ban végzett második helyen.


Magyar indulók:
-61 kg: Tápai Ákos (Budapest Top Team), Molnár Benjamin (Budapest Top Team)
-66 kg: Bácskai Dávid (Budapest Top Team), Kopschitz Kristóf (Budapest Top Team), Székács Ádám (SZTE EHÖK SE)
-71 kg: Kreisch András (Budapest Top Team)
-77 kg: Balázs Máté (East Warriors MMA GYM)
-84 kg: Martonosi Philipp (SZTE EHÖK SE)
-93 kg: Hári Hunor (East Warriors MMA GYM)

Edzők: Rendes Ferenc, Niedermayer Zsolt, Kalmár István.

[caption id="attachment_14902" align="aligncenter" width="504"]2016oktobermma_csapat_praga A Prágában szereplő magyar csapat egy része.[/caption]

"Erős mezőny volt akadt olyan ahol szerencsések voltak a magyarok a sorsolásnál, és olyan is volt ahol nem. Büszkék vagyunk minden sportolónkra, aki részt vett az eseményen, hiszen mindegyikőjük a felkészülés és a küzdelmek alatt is erőn felül teljesítettek, egy pillanatra sem akadt kétségem afelől,hogy bárki is nem a végső győzelemre törekedett volna." - foglalta össze a prágai WMMAA Open eseményeit röviden Peszlen Ferenc, a Budapest Top Team edzője.


A prágai rendezvény része volt a sportolók felkészülési programjának, ugyanis Magyarország is részt vesz a november végi, kínai WMMAA-világbajnokságon.


/A wmmaa.hu cikke bővítve/