Görögországban folytatódik a kick-box Európa-bajnokság

Az utóbbi évek megszokott gyakorlata a WAKO Kick-box Világszövetségnél, hogy felnőtt Világ- és Európa-bajnokságait két helyszínen és két időpontba rendezik meg, a szabályrendszerek száma és a világesemények kezelhetősége miatt.

kick-box-eb-2016-maribor-lead

Az idén sem történt másképpen, hiszen a szlovéniai Mariborban rendezték meg a light-contact, a K-1 és a low-kick Európa-bajnokságot, míg november 19 -27 között Görögországban, Loutrakiban rendezik meg a Point-fighting, Kick-light , Full-contact és Formagyakorlat Európa-bajnokságot.


A versenyre a dunavarsányi edzőtáborban készült a válogatott nagy része. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően nem csak a megszokott arcokat, a sztárokat látunk a nemzeti csapatban, hanem ismét találkozunk újoncokkal, fiatalokkal. Az a megújulási folyamat, ami a válogatott folyamatos építését jelenti, itt is utolérhető.


Dancsó Zoltán személyében a kick-light válogatott kapitánya is újoncnak mondható ebben a szerepkörben:


- Hogyan sikerült a felkészülés a táborban?
- Számunkra pozitív jelzés, hogy normális körülmények között készülhettünk fel Dunavarsányban, a point-fighting válogatottal együtt. Összehangoltuk a munkát velük. Megfelelő volt szállás étkezés, tatamin tudtunk edzeni, ami nagyon fontos, s zsákokat is vittünk a készüléshez. Létszámunk most kevesebb, s ez is fogyott, hiszen a fiatal Gács Kristóf sérülés miatt nem tud velünk tartani. A két hölgy versenyzőnk nagyon fel van pörögve, Busa Gabriella és Gremen Petra érem esélyesek, sőt, Gabi még akár tovább is mehet…Jó a kondíciós állapotuk. A fiúk is mindent megtettek és szenzációs formában vannak, úgy hogy a Bayer,Zsarkó, Bárdosi hármas is éremesélyes. Veres Roli külön szám, hiszen fő számában, a point-fighting-ban indul, s mellette kick-light-ban is. Úgy egyeztünk meg, hogy Neki az elsődleges a point-fighting lesz, de reméljük, kick-light-ban is eredményes lesz. Globálisan az egész csapat összekovácsolódott és sikerre éhes csapat lett. A csapattal készült a full-contactos Bordás Annamária is, aki ugyanúgy hajtott mint a többiek és beilleszkedett a csapatba.


A Kick-light szabályrendszer magyar versenyzői: 
57 kg Veres Roland (Halker-Király team)
74 kg Zsarkó Dániel Péter (Combat „D” SC Szeged)
79 kg Bárdosi Sándor Metex- 05 Controll SE Szombathely)
+94 kg Bayer Péter (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia)
55 kg Busa Gabriella (Combat „D” SC Szeged)
60 kg Gremen Petra (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia)


Az Európa-bajnokság nagy esélyesei közé tartoznak a magyar point-fighting válogatott versenyzői, de természetesen ezt nem adják ingyen, hiszen a riválisok is ugrásra készek. Király István mesteredző a point-fighting válogatott szövetségi kapitánya alaposan megdolgoztatta az egy kivétellel a klubjába, a Halker-Király teamben edző csapatot.


- Hogyan sikerült a dunavarsányi felkészülés?
- Kiváló feltételek között készülhettünk, csak szuperlatívuszokban beszélhetünk a szövetség hozzáállásához, mind az utánpótlás VB, mind a felnőtt Európa-bajnokság tekintetében. Minden segítséget megadott a szövetség a felkészüléshez,a körülmények megfelelőek voltak. Az edzéseken minden egyes sportoló kimagasló hozzáállást tanúsított, senkit nem kellett emlékeztetni arra, hogy milyen tét, milyen megtiszteltetés vár rájuk. Ez egy Európa-bajnokság, kellő tisztelettel fordulnak a kihívás és a cél felé.


- A sérülések elkerülték a csapatot?
- Volt sérülésünk, hiszen Sándor Cintiának háromszor tört el az orra az OB döntő előtt, Veres Richárd orra is megsérült, de jellemző, hozzáállásukra, hogy nem álltak le, arcvédő plexivel edzenek! Nagyon jó a hangulat, túl vagyunk az ellenfelek analízisén, amit az edzések között folytattuk. ismerjük az ellenfeleket, hiszen a nevezési listán rajta vannak. nem túl nagyok a nevezési listák, de nagyon fajsúlyosak, hiszen súlycsoportonként legalább négy-öt esélyes mindenhol található, vagyis ez a szokásos „tradíció” folytatódik. Még indulás előtt pár nappal sem lehet megmondani azt, hogy ki nyerheti meg a versenyt.


A Point-fighting szabályrendszer magyar indulói:


Férfiak:
57 kg. Veres Roland (Halker-Király Team)
63 kg. Hídvégi Nándor (Újkígyósi Kick-box SZSE- Debreczeni team)
74 kg.Veres Richárd (Halker-Király Team)
79 kg. Rohonczi Jenő (Halker-Király Team)
84 kg.Mórádi Zsolt (Halker-Király Team)
94 kg.Veres Alex (Halker-Király Team)
+94 kg.Jároszkievicz Krisztián (Halker-Király Team)


Nők:
50 kg.Murvai Lívia (Halker-Király Team)
55 kg.Sándor Cintia (Halker-Király Team)
60 kg.Szabó Dorina (Halker-Király Team)
65 kg.Busa Andrea (Halker-Király Team)
70 kg.Nagy Henrietta (Halker-Király Team)
+70 kg.Kondár Anna (Halker-Király Team)


Veterán férfi:
+94 kg. Tóth István (Beremendi Építők SE)
FULL-CONTACT SZABÁLYRENDSZER
+91 kg. Dropán Attila (Titán SE)
56 kg. Bordás Annamária (Black&Gold Kick-box SE Veresegyháza)
60 kg. Rákóczi Renáta (Titán SE)


FEGYVERES FORMAGYAKORLAT
Puravecz Péter (Contact Kick-box és Thai-box SE, Orosháza)


A csapat vasárnap repülőgéppel utazik Athénba, és onnan tovább Loutraki-ba. Még aznap mérlegel majd. Az Európa-bajnokság az amúgy már jól bejáratott menetrend szerint zajlik majd.


November 21-én hétfőn tartják a versenybírók szemináriumát és délután a technikai értekezlet és a sorsolást, ami sok mindent meghatároz majd, s ülésezik a versenyzői bizottság, a média képviselet, az orvosi bizottság is ülésezik. Kedden tartják a megnyitó ünnepséget, majd elkezdődnek a selejtezők. Szerdán és csütörtökön egész nap a selejtezők zajlanak majd. Péntekre, november 25-én is várhatók selejtezők , majd elkezdődik majd a döntők első napi programja. Másnap, szombaton folytatódnak a döntők egész nap, majd este az Európa-bajnokságot a „Sayonara Party”zárja majd.


-Gregor László