Heti összefoglaló (112.)

Két Európa-bajnokság is vár ránk a következő napokban, számos magyar versenyzővel és remélhetőleg sok éremmel. Mindkét eseményről olvashattatok a héten. Ezek mellett interjú és szakmai cikkek is szerepeltek a témák közt. Ahogy minden vasárnap, most is átnézzük őket sorban. Heti összefoglaló az ellenfelem.hu-n!

IMG_0866

Hétfőn mi is beszámoltunk róla, hogy Gercsák Szabina megvédte korosztályos Európa-bajnoki címét. A küzdősportokban olyan gyakori szakadásos sérülésekről is írtunk. Mire kell figyelni és mikor érdemes már megállni? Erről szól a cikkünk.


Kedden Remy Bonjasky pályafutására vetettünk egy pillantást, majd ezt követően Kovács Alexandrával készített interjúnkat olvashattátok. Szandi az IMMAF Európa-bajnokságára utazik a magyar válogatott tagjaként.

kovacs_alexandra_mma


Szerdán egy decemberi versenyt, a Hegyvidék Kempo Kupát ajánlottuk figyelmetekbe, amire már várják a nevezéseket a szervezők. Ebben a zsúfolt, versenyekkel teli időszakban nem szabad megfeledkezni a túledzettség veszélyéről. Cikkünkben ennek elkerülésére is adunk tippeket.

Csütörtökön egy újabb versenyt, a Kistelek 2016 Grappling Bajnokságot harangoztuk be. A sporttörvény változásáról is hoztunk egy írást számotokra. Az év egyik legnagyobb durranására, a Badr Hari vs Rico Verhoeven mérkőzésről is szót ejtettünk ismét.

Pénteken a hamarosan folyatódó kick-box Európa-bajnokságra utazó magyar kerettel ismerkedtünk meg. A '90-es évek utolsó, igazi szupersztárja, Prince Naseem Hamed élete és pályafutása mellett sem szabad elmenni szó nélkül. Érdemes beleolvasni írásunkba.

kick-box-eb-2016-maribor-lead


Szombaton a karfiol fül problémájával és megelőzésével foglalkoztunk ismételten. Az estét egy remek dokumentumfilmmel zártunk, amiben a ring mellett zajló "életbe és eseménybe pillanthatunk be. Ez "A közelek mellett".

Vasárnap az első éremről adhattunk hírt, amit Szatmári Petra szerzett a női ökölvívó Európa-bajnokságon. Az Esések Iskolájára ismételten felhívva a figyelmeteket próbáltuk segíteni abban, hogy Ti is időben előzhessétek meg az esésekből származó sérüléseket.
Ez volt tehát a Heti összefoglaló, kövessetek minket a következő héten is!

ellenfelem.hu - A harcos közösség