Készen a legjobbak ellen - interjú Kovács Alexandrával

Pályafutásának számos fontos állomásáról beszámoltunk már. Most azonban egy egészen új kihívás előtt áll Kovács Alexandra.

kovacs_alexandra_mma

Mindig felemelő érzés magyar sikerekről írni – hiszen ezért is jött létre ez az oldal-, és még jobb, amikor igazán sikeres magyar sportolókról írhatunk. Kovács Alexandra személyében egy ilyen –rendszeres- szereplője van portálunknak.


Írtunk róla, amikor muaythai szabályrendszerben küzdött, amikor szinte minden kategóriában aranyérmes lett a WAC Világbajnokságon, vagy épp, amikor a Magyar bajnokságon tarolt.


Rendkívül eredményes pályafutásának egy másik fontos állomásáról is hírt adtunk, amikor élete első MMA mérkőzésére készült. Most pedig már ott tartunk, hogy az Európa-bajnokság kapcsán beszélgettünk vele.


ellenfelem.hu: - Írtunk róla, amikor az első MMA mérkőzésed előtt álltál. Most pedig már az Európa-bajnokságra készülsz. Izgulsz vagy már a kempoban szerzett rutinnak köszönhetően erre is csak egy versenyként tekintesz?


Kovács Alexandra: - Igaz, hogy már sok versenytapasztalat van a hátam mögött, de az izgalom mindig hozadéka a versenyeknek és ez így van rendben. Hiszen, ha izgulok, azt jelenti, hogy foglalkoztat a verseny, tehát még több energiát fektetek a készülésbe és még kitartóbban edzek. De tény, hogy ez lesz az eddigi legkomolyabb megmérettetésem, szóval ismét nőtt a nehézségi szint és ennek nagyon örülök, mert lehetőségem lesz ismét jó ellenfelekkel lemérnem a tudásom.


e.: - A várható ellenfeleid névsora is megtekinthető már a regisztrációs felületen. Sikerült valami információt begyűjteni róluk? Vagy abszolút nem is foglalkoztok velük, és csupán a saját formádra koncentráltok?


K.A.: - Természetesen, amit lehetett begyűjtöttünk róluk. És a technikákat is az ellenfeleim stílusa és harcmodora szerint válogattuk össze. Minden alkalommal ezeket gyakoroljuk Fecóval. Szóval foglalkozunk velük, sőt a fizikai gyakorlás mellett fejben is sokat készülök ellenük, tehát elképzelt szituációk sikeres végrehajtását játszom le a fejemben, amihez szintén nélkülözhetetlen lenne az ellenfeleim ismerete.


e.: - Lassan a végéhez ér majd a felkészülés. Hol tartotok most? Milyennek érzed a formád?


K.A.: - Egy hetünk van már csak, ami az intenzitás még további növeléséről és a mennyiség csökkentéséről fog szólni. Úgy érzem, egy nagyon komoly és jól felépített felkészülés van mögöttem. Ezt remélem a versenyeredmények is igazolni fogják. Minden esetre hiányérzet nem lesz bennem, mert mindent megtettünk, a munkát elvégeztük! Itt köszönetet is mondanék a rengeteg támogatásért a BioTechUSA-nak, a Kismészáros Kempo Se-nek és a Zen Bu Kan Kempo Szövetségnek amit a felkészülésem során kaptam.  Alig várom, hogy küzdhessek!


Kovacs_Alexandra_right_ellenfelem


e.:- Milyen eredménnyel lennél elégedett? Megfogalmaztatok valami minimumot, amit el szeretnétek érni?


K.A.: - Győzni megyek, ez egyértelmű. De a legfontosabb, hogy jót küzdjek és kiadjak mindent magamból. Tehát haza is hiányérzet nélkül szeretnék visszatérni.


e.: - Köszönjük, Szandi! Sok sikert kívánunk! 

Szandin kívül 5 másik magyar versenyző vesz majd részt az IMMAF jövőhéten kezdődő Európa-bajnokságon Prágában. Portálunkon természetesen mindenről részletesen beszámolunk majd!