Kombinációs piramis

A kombinációs piramis! Egy egyszerű, ám nagyszerű kis drill!

kombinációs piramis

Az egykori Bas Rutten tanítvány Duane "Bang" Ludwig az ISKA muay thai cím, több évnyi UFC-ben történő versenyzés és a leggyorsabb kiütés (6 mp!) rekordjának felállítása után, az évek során maga is sztár-edzővé nőtte ki magát. Több UFC harcossal való munkája után nemrégiben létrehozta saját termét, hálózatát, ahol amatőröknek és profiknak segít új szintre emelni állóharc technikáikat.


Ludwig kidolgozott egy rendszert, melyet BMT-nek, Bang Muay Thai-nak nevez és ami kifejezetten alkalmas az MMA-ban történő alkalmazásra is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint top tanítványai, a korábbi harmatsúlyú UFC bajnok TJ Dillashaw vagy az egyik legjobb pehelysúlyú versenyző, Joe Benavidez.


Amikor valaki harcolni tanul, fontos, hogy jó dolgokat, szokásokat véssen be. Állítólag nagyjából 1000 ismétlés kell ahhoz, hogy egy új szokást bevéssünk. Pontosan ezért, a folyamatos gyakorlás nagyon fontos a küzdeni tanulás esetén.


Az alábbiakban egy jó kis kondicionáló drillt láthattok Ludwigtól, ami, a helyes végrehajtás esetén segít, hogy jó technikát véssetek be. Egy kombinációs, kondicionáló piramisról van szó, ami egy ún. jab-cross (tehát dzseb, majd egy azt követő, hátsó kezes egyenes ütés) ütés-kombinációt használ.


A kombinációs piramis lépései


1. Üss egy jab-crosst
2. Amint végrehajtottad, a fókuszpárnát tartó segítőd "elcsúszik" balra, majd jobbra (ez az ún. slip, amikor az ütéshez viszonyítva kifelé mozdulnak).
3. A "csúszás" után az egész kezdődik előről, a kombinációt kétszer ismételve
4. A segítőd számolja hány jab-cross kombót ütsz, hogy pontosan annyit üss, amennyit kell
5. Halajd a kombinációval fel egészen öt ismétlésig. Valahogy így kellene kinéznie:


- 2, slip, slip
- 2,2, slip, slip
- 2,2,2 slip, slip
- 2,2,2,2 slip, slip
- 2,2,2,2,2, slip, slip


Irány a terem, ahol egy hozzáértő szakember egy edző kezei között, ill. felügyelete alatt gyakorolhattok és fejlődhettek! Jó edzést!


https://youtu.be/u6JTxCESfeQ?feature=oembed&wmode=opaque&rel=0&showinfo=0&modestbranding=0