Heti összefoglaló (131.)

Megszámlálhatatlan magyar érem, interjú, UFC, Bellator,  szakmai anyag és a portugáliai Összharcművészeti Világbajnokság. Röviden a témákról, amik a héten szerepeltek portálunkon. Mindezeket most újra átfutjuk, hogy ne maradjatok le semmiről! Heti összefoglaló az ellenfelem.hu-n!



Hétfőn egy jó hírrel indíthattunk. Kiválóan szerepeltek birkózóink a szombathelyi U23-as Európa-bajnokságon, ahol 5 éremmel lettünk gazdagabbak! A csapatbemutató rovatunkban a héten a debreceni Ronin Fight Academy mutatkozott be.


Kedden egy rövidfilmet tekinthettetek meg a K-1 egyik élő legendájáról, Peter Aerts-ről.


Szerdán azoknak próbáltunk segíteni, akik esetleg mostanában készülnek életük első brazil jiu jitsu versenyükre. Cikkünk második részét olvashattátok a témában. Egy másik szakmai írással zártuk a napot. Ground and Pound vagy GNP - az MMA egyik legmarkánsabban egyedi, ám leginkább megosztóbb aspektusa. De miről is szól a GNP?


Csütörtökön a közelgő judo Európa-bajnokság kapcsán ismertettük az utazó magyar válogatott keretét, amiben az összes bevethető klasszisunk helyet kapott, így a rangidős Ungvári Miklós is! Érmekkel megpakolva tértek haza Olaszországból versenyzőink a Pointfighting Cup 2017 elnevezésű kickbox versenyről.


Pénteken újabb nagyszabású gálával jelentkezett a SuperKombat, amit az interneten ingyen elérhetővé is tettek, így aki olvasta a cikkünket, az követhette is az eseményeket online. A héten tért haza Hollandiából Vidákovics Patrik, aki igazi világsztárokkal készült soron következő mérkőzésére. Erről mesélt nekünk.



Szombaton próbáltunk azoknak is segíteni, akik az egész napos ülésnek köszönhetően hátfájásban vagy egyéb tünetekben szenvednek. Steve Maxwell megoldásait tolmácsoltuk a témában. De bőven tartogatott akciót ez a nap, hiszen nem csak Vasyl Lomachenko igyekezett megvédeni címét, de az UFC 210 és a Bellator 176/Bellator Kickboxing 5 gálája is erre az estére esett. Kezdjük a sort Lomachenkoval, aki ismét mestermunkával kedveskedett rajongóinak. A 9. menetben TKO-val megállított Jason Sosának nem sok esélye volt!


Ugorjuk is tovább az UFC gálájára. Anthony Johnson és a bajnok, Daniel Cormier második találkozója nagyjából másfél menetnyi, a ketrec falánál történő grapplinggel indult, ahol is Rumble Johnsonnak több nagy találata volt. Még a bajnok orrát is eltörte. Cormier azonban végül a hátára jutott ellenfelének, a védekezni igyekvő Rumbel arcát kissé véresre püfölte, majd bejutott alkarjával az álla alá és jött az RNC. Rumble pedig nyugovóra tért.


Chris Weidman és Gegard Mousasi meccse igen ellentmondásosra sikerült, végül azonban Mousasi kapta a TKO győzelmet. Charles Oliveira egy igen nagy győzelmet húzott be, amikor is egy álló RNC-vel nyert Will Brooks ellen.


A Bellator 176-on a középsúlyú bajnok immáron másodjára lépett ketrecbe Melvin Manhoef ellen. Az egy évvel ezelőtti, vitatott győzelem után most határozott pont került azonban az ügy végére, hiszen a negyedik menetben egy fejrúgással eltette útjából a hollandot.


A Kickbox "részleg" igen komoly felhozatallal szolgált. A Bellator Kickboxing 5-ön Giorgio Petrosyan nagy arányú pontozásos győzelmet aratott Amansio Paraschiv felett (30-26, 29-27, 30-26), a debütáló John Wayne Parr második menetben, fejrúgással megállította a helyi olasz Nando Calzetta-t, Mustapha Haida megosztott pontozásos győzelmet aratott Enriko Kehl fölött.


A szintén debütáló Gaston Bolanos egyhangú pontozásos győzelmet húzott be Luca D’Isantoval szemben, míg a címét védő Denise Kielholtz is sikeres volt Martine Michieletto-val szemben.


Vasárnap a Portugáliában zajló Összharcművészeti Világbajnokság első két napjának magyar eredményeit mutattuk be.



Ez volt tehát a Heti összefoglaló, kövessetek minket a következő héten is!

ellenfelem.hu - A harcos közösség