Joshua vs Klitschko – A teljesített ígéret

Valóban titánok harcát láthatta, aki tegnap este végignézte a Joshua vs Klitschko meccset. Sok éve, de legalábbis a '94-es Herbie Hide és Michael Bentt összecsapás óta nem láthattunk már hasonló nehézsúlyú ütközetet, mely nem csak beváltotta, de túl is szárnyalta a hozzá fűzött reményeket!

Joshua vs Klitschko lead


A Joshua vs Klitschko körötti hatalmas felhajtás, a Wembley stadion 90 ezer körüli nézőszáma nem hiába volt. Klitschko valóban összeszedte magát minden bizonnyal utolsó meccsére, Joshua pedig a szemünk előtt nőtt fel és lépett úgymond szintet.


Jobb felütése és bal horga láttán Joe Louis is biztosan mosolygott valahol odafönn a harcosra, aki bár maga is igen nehéz helyzetbe került, hiszen a 6. menetben mindössze 19 meccses karrierje során először küldték le, végül megoldotta a feladatot, megvédte IBF övét és megszerezte a WBA címet is, amikor is a 11. menetben kiütötte Klitschko-t, akit nem mellesleg utoljára 1998-ban vertek meg ilyen későn egy meccsen.


Az első 3-4 menetet Joshua vitte, bár a negyediken lehet vitatkozni. Az ötödikben azonban egy bal horog leküldte az ukránt, Klitschko pedig megvárta, míg a mérkőzésvezető kilencet számol. Bölcsen tette, hiszen a kis pihenő után összeszedve magát egy jobb felütéssel elkapta Joshua-t. Itt már lehetett érezni, hogy messze nincs még lejátszva ez a meccs. Sőt, sokan hihették, hogy az ukrán behúzza csalókásan gyors lábmunkájával, Joshua vezető kezét lecsapkodva, hogy helyet csináljon jobbosainak.


A hatodikra Joshua ugyan összeszedte magát, de belegyalogolt egy hatalmas jobbosba, mely a fentebb már említett, élete első leküldését jelentette. Ezt a menetet tehát egyértelműen az ukrán vitte. Jött a hetedik menet, ami már csak azért is érdekes volt, mert az angol még soha sem járt messzebb még ennél, míg a test-ütéseket valamiért végig hanyagoló Klitschkonak bőven voltak ennél hosszabb háborúi.


Joshua vs Klitschko knockdown


Az izomkolosszus Joshua le is lassult, az ukrán pedig kemény dzsebekkel támadva irányított. A nyolcadik javát is az ukrán vitte, de az angol összeszedve magát a menet végét erősebben fejezte be. A kilencedik menetre már az is a széke szélére került, aki esetleg csak itt kapcsolódott be a mérkőzésbe. Bár sosem járt még itt, a kilencedikben összeszedve erőit Joshua elvitte a menetet!


A tizedikre az angol még meggyőzőbben jött vissza és el is kapta az ukránt helyenként. Jött a következő meccs és már-már azt lehetett hinni, hogy innen már végig megy, de Joshuának más tervei voltak. Keményen bekezdte a menetet, hatalmas jobbosokkal talált, aztán egy felütéssel majdnem lekapta az ukrán fejét.


Valahogyan Klitschko talpon maradt, egészen addig, míg be nem kapott egy jobbost. Felállt, de jött Joshua bal horga! Ebből is feltápászkodott valahogy, de hamar bajba került a köteleknél, a mérkőzésvezető pedig három leküldés után jobbnak látta beszüntetni a találkozót!


A meccs után Joshua kihívta Tyson Fury-t, aki korábban már többször kifejezte, szándékában áll Joshuával összecsapni. Kérdés, hogy összejön-e, ill. mikorra. A jelenleg körülbelül 100 font túlsúllyal küzdő Fury már edzésbe állt. Reméljük sikerül összeszednie magát, hiszen bár az angol nehézsúlynak most van egy sztárja, a mezőny világszinten is elég gyengén áll és szükség van mindenkire.


Mielőtt azonban kikiáltanánk az év meccsének a találkozót, várjuk meg a Spence-Brook és a Ward-Kovalev II meccseket! Ez volt a Joshua vs Klitschko! Nézzük!


https://www.youtube.com/watch?v=FKwkifpTLwg