Lemondott bajnoki címéről Szellő Imre

A Felix Promotion cirkálósúlyú klasszisa, Szellő Imre (17 győzelem, 0 vereség) hivatalosan is lemondott a súlycsoport magyar bajnoki címéről.

[caption id="attachment_16872" align="aligncenter" width="504"] fotó: Felix Promotion[/caption]

A 33 éves ökölvívó szombaton, Tóth Tamás "Barbár" legyőzésével (TKO5) szerezte meg ismét a kategória hazai trónját, egyszersmind győzelmével megvédte a WBO (Bokszvilágszervezet) interkontinentális címét.


A boxrec.com számítógépes összesítése alapján a legmagasabban rangsorolt magyar profi ökölvívó, úgy döntött, hogy lemond a visszaszerzett Magyar bajnoki övről. Mindez azt jelenti, hogy a hétvégi székesfehérvári bokszgálán megrendezett Darmos - Bozai párharc győztesét, vagyis Darmos Józsefet a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hivatásos Tagozata (MÖSZ HT) immáron nem interim (ideiglenes), hanem teljes jogú magyar bajnokként ismerheti el.


Darmosnak, a MÖSZ HT szabálykönyvének értelmében, hat hónapon belül meg kell védenie címét a szövetség által kijelölt ökölvívó ellen. A címért, a veterán Petrányi Zoltán, a békéscsabai Lődi Tamás, és/vagy a korábbi bajnok Tóth Tamás "Barbár" jöhet szóba kihívóként.


Az M4Sport műsorában elhangzott teljes interjút IDE kattinva nézhetitek meg. 


/forrás: M4Sport.hu és felixpromotion.com/