Titánok harca - Anthony Joshua vs Wladimir Klitschko

Szombat este itt az Anthony Joshua vs Wladimir Klitschko meccs, melyben két igazi titán, a britek ifjú reménysége és korábban 10 évig veretlen, veterán ukrán óriás csapnak össze!

Anthony Joshua vs Wladimir Klitschko


Anthony Joshua egy nagyon tehetséges, bivaly erős, szolid alapokkal bíró bokszoló, nagyszerű időzítéssel. Azonban szombat este élete legnagyobb tesztje következik egy olyan bokszoló ellen Wlad Klitschko személyében, aki a valaha élt egyik legjobb nehézsúlyú bokszoló.


Az ukrán korábban nem csak mindhárom főbb szervezet (a WBA, az IBF és a WBO), de az IBO és Ring magazin öveit is birtokolta. Klitschko 28 nehézsúlyú címmeccses rutinnal vág neki a szombat estének, mely rekord a súlykategória történetében. A 18 meccses, 18 KO-val büszkélkedő Joshua ugyan egyelőre veretlen, azonban Klitschko rekorder a veretlen ellenfelek legyőzésében is.


A furcsa, máig emlegetett, technikailag azonban sok érdekességet rejtő Tyson Fury meccs óta 17 hónap telt el, a 41 éves Wlad pedig úgy tűnik, rendkívüli formában van. A 2004-es Lamon Brewster elleni vereség óta főbb győzelmei az Alexander Povetkin, David Haye és Kubrat Pulev elleniek. Joshua legkomolyabb ellenfele eddig Dillian Whyte volt, aki nem mellesleg majdnem kisiklatta bal horgával a Joshua arcképével robogó PR-vonatot.


A vélemények a meccs kapcsán természetesen megoszlanak. Hallani hangokat, melyek szerint Joshua Ali második eljövetele, melyen egyformán jogosan lehet felháborodni vagy nevetni. Van, aki szerint 6-7 menetben megállítja Klitschko-t. De vannak fogadó oldalak, ahol 14/1 arányú favorit Wlad, aki így vagy úgy, de meg fogja nyerni a meccset.


A 41 éves ukrán bár valóban rendkívüli formában van, valóban sok rekordot tudhat magáénak, azonban könnyen lehet, hogy a párosítás igen rosszkor jött. A Fury meccs óta nem láttuk, nem meccselt, nem tudni, hogy hol is tart, mennyit lassult és hol tart valójában fejben. Az, hogy mit gondol, mit mutat most és hogyan reagál majd az első beszedett csapás után, az két külön dolog.


Anthony Joshua vs Wladimir Klitschko


Joshua pályafutás ugyanakkor eddig nem csak, hogy nagyobb nevek, de komolyabb kihívásoktól is mentes volt. Ennyire még Frank Brunora se figyeltek, válogatták meg az ellenfeleit. A veretlen 18-0 mérleget tehát érdemes azért némi kétkedéssel nyugtázni. Ebből adódik az is, hogy igazából az eddig látottak alapján nem tudni mire is képes Joshua, mi minden van benne. A fentebb már említett Dillian Whyte meccs kapcsán pedig nem állít nagyon extrém dolgot az, aki azt mondja, hogy csak Whyte tapasztalatának hiánya és kondíciója/kardiója miatt volt kiút Joshua számára a találkozón.


Az 1996 óta profi ukrán a Kubrat Pulev meccsen használt taktikából meríthet működő elemeket Joshua ellen. Azonban Joshua leginkább erejére, pontosságára, időzítésére támaszkodhat csak. Igen valószínű, hogy most is a ring közepére igyekszik majd, ahol hatalmas erejű ütéseivel igyekszik maga alá gyűrni ellenfelét. Ez eddig remekül működött eddigi meccsein. Azonban ha Whyte meg tudta rengetni, nagy hiba lenne azt gondolni, hogy a fő fegyverek gyanánt a rendkívüli erejű dzsebbel, jobb egyenessel és bal horoggal dolgozó Klitschko ne lenne képes megállítására.


Egy biztos, ha Joshua nyer, azzal szupersztárrá válik. De, hogy mit jelent egy Klitschko győzelem, azt egyelőre még nem tudni biztosan. Azt mondják, minden bajnokban, nagy harcosban van egy utolsó nagy meccs, egy utolsó nagy teljesítmény. Ezt fogjuk látni vajon április 29-én?


Szombat este, az Anthony Joshua vs Wladimir Klitschko meccsen minden kiderül! A gálát élőben 22:45-től a Sport1-en nézhetitek!


https://www.youtube.com/watch?v=qYzTneL0in0