Kick-boxra tanítjuk a világot

Létezik olyan sportág, amelyben a világ elitje Magyarországra jön tanulni. Péntektől rendezik Csongrádon azt az immár hagyományos nemzetközi kick-box edzőtábort, amelybe 16 országból mintegy száz külföldi sportoló jön el, kifejezetten azért, hogy a magyar instruktorok edzésein fejlessze tovább magát.


Az egyhetes edzőtáborba Chilétől az Egyesült Államokon át a világ minden tájáról érkeznek kick-box versenyzők. Nem véletlen a hatalmas érdeklődés: a sportág pointfighting szakágában hosszú évek óta – elsősorban a csepeli Halker-Király Team klubja jóvoltából – a magyarok a legjobbak.


A táborban az összesen 150 hazai és külföldi résztvevő a csepeli világbajnokok irányítása alatt napi hét órányi edzést teljesít. A szervező egyesület vezetője, a Magyar Kick-Box Szakszövetség alelnöke, Király István szerint a magyarok talán még többet profitálnak a táborból, mint a tőlük tanulók.


A szakember hozzátette: a tábor másik célja a felkészülés mind a szeptember elején sorra kerülő utánpótlás Európa-bajnokságra, mind pedig a novemberben, éppen Budapesten megrendezendő nagyszabású kick-box világbajnokságra.


/Az NVESZ sajtóanyaga/