A Nagy Sportágválasztón jártunk

sportagvalaszto728x90

A mai napon volt a budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvény első napja, melyre természetesen az ellenfelem.hu is kilátogatott. A két napos esemény első napján a diákok szemezgethettek kedvükre a felvonuló sportágak közül. Szám szerint pontosan 107-ből!


Röpke egy órával a kezdés után már Erdei Zsolt mutatta be a boksz alapjait a nagy színpadon, amit láthatóan nagyon élveztek a fiatalok, így talán nem meglepő, hogy a kezdeti időszakban az ökölvívó ring körül volt a legnagyobb forgalom, Madár a színvonalas edzés mellett jó hangulatot is teremtett a szorítóban.


Küzdősportok tekintetében szinte az itthon elérhető összes sportág felvonult. Mellettük természetesen a sportokhoz tartozó különböző szakágak is megtalálhatóak voltak, mint például a sportpszichológia vagy épp az Esések Iskolája, ahol a nevéből adódóan az esések helyes elsajátítását lehet megtanulni. Ez talán elsőre furcsán hangzik, azonban nagyon hasznos. Számtalan harcművészet terén jó hasznát veheti a gyermek, ha időben és szakszerű keretek közt sajátítja el az eséseket, mely tudást aztán a hétköznapokban is fel tud használni. Számtalan komoly sérülés előzhető meg vele!


[gallery link="file" columns="2" ids="1333,1331"]

A központi nagy színpadon közben folyamatosan váltották egymást a különböző (küzdő)sportok, így a judo, ökölvívás vagy épp a nanbudo látványos bemutatója volt a délután folyamán megtekinthető.


Nyilván a késő nyárias időnek is köszönhető, hogy az egész napra jellemző volt a nagy látogatottság. Mi természetesen főként a küzdősportokra fókuszáltunk jobban, ott főként az ökölvívás és a Zen Bu Kan Kempo standjánál volt szemmel láthatóan nagy az aktivitás, ahol több csoportban váltották egymást az oktatók. Délelőtt inkább az állóharc dominált a programban, míg délután a földharc technikák bemutatása került előtérbe, a látogatók nagy örömére.


A mai nap a diák csoportoknak szólt elsősorban, de holnap, azaz szombaton a családok vehetik birtokba a XV. Nagy Sportágválasztó területét. Érdemes kilátogatni, mert nemtől és kortól függetlenül hasznos programok és bemutatók várnak majd mindenkit egész nap!