Balajti Bianka - Tervek és pillanatok




[caption id="attachment_1403" align="aligncenter" width="504"]Balajti Bia (fotó: Bakondi Gábor) Balajti Bia (fotó: Bakondi Gábor)[/caption]


Amint arról már korábban hírt adtunk, Balajti Bia Riminiben, Olaszországban a WAKO Junior és Kadett kickbox Világbajnokságon kategóriájában első helyezett lett K-1 szabályrendszerben. Most épp az IFMA Muay Thai EB kapcsán szoríthatunk neki. Részben ezen apropóból, részben pedig terveiről érdeklődve léptünk kapcsolatba vele, edzőin Rehák Györgyön és Birics Tamáson keresztül.

 
ellenfelem.hu: - Szervusz Bia! Mesélj kérlek kicsit akkor az elmúlt időszakról és az eredményekről!

 
Balajtia Bia: - Sziasztok! Hol is kezdjem? A Hurricane Gálán aratott győzelem és a Junior WAKO K-1 56 kg-os Világbajnoki aranyérem teljesen összefügg. Augusztus utolsó hetében a Re-Gym edzőtáborában készültünk ezekre a megmérettetésekre. Mint azt az eredmények is mutatják, a felkészülés nagyszerűen sikerült. A végeredmény pedig mint mindig, a csapatmunka és az egyéni teljesítmény keverékének gyümölcse.

 
e: - Milyenek voltak a helyszínnel, versennyel kapcsolatos tapasztalataid?

 
BB: - Az amatőr világversenyek ismertetője, hogy több napon keresztül hozni kell a súlyt, figyelni a sorsolást. Edzettnek, ébernek kellett maradnom egész héten. Ez most életem első világversenyén nagyon jól sikerült. A WAKO amatőr kickbox-ban az egyik legerősebb szervezet a világon. Jó volt a szervezés, a szállás és a verseny, szerencsére az utazás is kiváló hangulatban telt, egy mikrobusszal. Nagyon sokan szurkoltak nekem a ringesek, a tatamisok egyaránt, amit ezúton is köszönök!

 
e: - Hogy élted meg a győztes pillanatot?

 
BB: – Szuper pillanat volt, amikor a dobogó legfelső fokán állhattam. Örömmel gondoltam a családomra, edzőtársaimra, edzőimre akik segítettek, hogy idáig eljuthattam.

 
e: - Mik a további tervek az év hátralévő részére és hosszabb távon?

 
BB: - Következő mérkőzésem a lengyelországi IFMA EB (2014. Szeptember 21-28-ig, Krakkó), ahol Muay Thai-ban indulok, szintén junior kategóriában. Itt több mindent lehet technikailag megvalósítanom abból, amit a Re-Gym-ben Birics Tomitól és Rehák Gyuritól, az edzőimtől tanultam és tanulok. Remélem ismét csúcsformába tudok kerülni. Egy szépen csillogó éremnek most is ugyanúgy tudnék örülni!

 
Akárcsak mi! :) Az ellenfelem.hu sok sikert kíván az EB-hez és a továbbiakhoz is. Köszönjük az interjút és Rehák Györgynek, hogy lehetővé tette megvalósulását.

 
wakovbtrofeaval