Heti összefoglaló

Az aktuális heti összefoglalónkkal kicsit megcsúszva, ma jelentkezünk Nektek. Nézzétek el nekünk, de az elmúlt hét nagyon dolgosra sikerült portálunk számára, de ezt nyilván Ti is észleltétek :)


IMG_0866


Mit mást emelhetnénk ki az elmúlt hét történései közül, mint a Semmy Schilttel készített exkluzív interjúnkat, melyet Magyarországon elsőként(!) mi készíthettünk el. Hazai forrásnak ennyire még nem nyílt meg soha, utoljára interjút egyébként 2009-ben adott. Baráti, jó hangulatban mesélt a múltról, karate versenyekről, a kickbox jövőjéről és egy hihetetlen karrier főbb állomásairól, legfényesebb pillanatairól. Nagy élmény volt leülni vele. Ismét csak szeretnénk megköszönni a k-1.hu-nak és a Presztízs Sport Magazinnak, hogy segítettek és lehetővé tették, hogy a találkozó létrejöhessen. Nagy élmény volt!


A heti fő témánk természetesen a vasárnapi TEK gála volt, ennek felvezetőjeként olvashattatok nálunk Benedek Zsoltról, Török Imréről és Novák Jenőről.


999619_764397553633370_209342455268198849_n


A másik, a TEK gálához valahol szintén köthető interjúnkat a BM válogatott tagjainak felkészülését segítő Karacs Attilával készítettük, melyben szintén több témát érintettünk.


Olvashattatok még nálunk az elmúlt héten Birics Tamás kemény mérkőzéséről, melyet Pozsonyban vívott, egy jóval nehezebb versenyző ellen. Tomi sajnos alulmaradt, azonban minden kedvezőtlen körülmény ellenére is nagyon szépen helyt állt a Re-Gym versenyzője.


A Re-Gym háza tájáról több írást is közöltünk egyébként - az egyik épp Rehák Györggyel készített interjúnk volt. Mintha ráéreztünk volna az időzítésre, hiszen Rehák mester a hétvégi TEK gálán életműdíjat kapott eddigi munkásságáért és a Thai-box sportág meghonosításáért. Ezúton szeretnénk gratulálni neki még egyszer!


Életműdíjjal jutalmazták továbbá Shihan Furkó Kálmánt is, a Kyokushin karate hazai, legendás mesterét, akinek szintén gratulálni szeretnénk. Az esemény ünnepi részeként a karate alapító mesterei közül egyébként többen is - Antal János, Bíró György és Kecskés Sándor - Életműdíjban részesültek.


De készítettünk interjút az egyik fiatal és igen sikeres ReGym versenyzővel, a Rehák György és Birics Tamás tanítvány Balajti Biával is, melyben az idei év mérlegén túl szót ejtettünk a versenyekhez köthető élményekről és a tervekről is.


Visszakanyarodva egy kicsit még a TEK gálához.

Tegnap, 2014.09.28-án természetesen az ellenfelem.hu szerkesztősége is ellátogatott a budapesti SYMA csarnokba. A beharangozókhoz méltón igazi mega-rendezvény fogadott minket: 3 ringben és 6 tatamin folytak folyamatosan a feszített tempójú küzdelmek. Az aktívan szurkoló nézők, barátok, ismerősök hangos biztatásai ellenére is tisztán hallatszottak bizonyos találatok, de olykor a bemelegítések végett az edzőjükkel félrevonult versenyzők is felkelthették a körültekintőbbek figyelmét. A folyosókat járva szinte tapintható volt a feszült figyelem, a koncentráció, ahogy a ringbe vagy tatamira lépők készültek megfelelő állapotba kerülni megmérettetéseikre.


A mérkőzések mondhatni "katonás" rendben, gördülékenyen zajlottak egymás után az összes küzdőtéren. Az esti gála közeledtével a csarnok felső szektorai is lassan megteltek nézőkkel. Az est díszvendégei is feltűntek szép sorban. A BM válogatottak csatájára már tényleg igazi gála hangulat kerekedett a SYMA csarnokban. Valljuk be, a válogatottunk névsorát nézve valami ilyesmit érdemeltek a fiúk.


Összességében egy jól megszervezett, színvonalas eseményt láthattak azok, akik kilátogattak a SYMA csarnokba. A 3 sportág jól megfért egymás mellett a küzdőtéren, a több száz mérkőzés lebonyolítását nagyszerűen megoldották a szervezők, és a versenyzők teljesítménye is csillagosra értékelhető. Hogy egy kicsit az eredményekből is szemezgessünk - Kulacsik Mirko TKO-val legyőzte Csontos Pétert, a gála utolsó döntőjében 95 kg-os súlycsoportban Molnár Zoltán pontozással győzött Kozsák György ellenében, Petrina Pál -60 kg-ban, egy nagyon jó mérkőzés keretében, de 2:1 arányban alulmaradt. Benedek Zsolt - 75 kg-ban, 3-0 pontozással nyert, egy igen kemény és nagyon színvonalas mérkőzésen. De nyert Szabó László is, mivel a harmadik menetben, egy nagyon kemény mérkőzés és jó pár szabálytalan mozdulat után kínai ellenfelét az orvos sérülés miatt nem engedte tovább. Az Unicentral Bull’s Kick-box and Thai-box Team képviseletében szorítóba lépett a -60 kg-os női mezőnyben, K1 szabályrendszerben Balogh Mária, aki végig egyenletes, jó versenyzéssel 2. helyet szerzett. Gratulálunk nekik is! Török Imre sajnos kiütéses vereséget szenvedett, miután belelépett egy köríves rúgásba.


Az IFMA Amatőr Muay Thai EB-t is igen szép eredményekkel zárta válogatottunk, hiszen Spéth Norbert felnőtt Európa Bajnok lett, Rehák Márk kategóriájában szintén aranyat hozott, míg Fábián Kristóf és Nardelotti Zoli EB ezüsttel, Habash Antoine pedig "A" kategóriában bronz éremmel zártak. Minden idők legeredményesebb válogatott szereplése és a 2 arany, 5 ezüst, 1 bronz érem kapcsán ismét csak gratulálni tudunk mindenkinek! A részletesebb eredményeket itt találjátok.