ifj. Lévai László - Hideg fejjel, de céltudatosan

[caption id="attachment_1101" align="aligncenter" width="762"]LevaiGilanyi "...szerényen és tisztelettudóan kell hozzáállni a küzdelemhez."[/caption]

Ifj. Lévai Lászlóval a tatabányai Megatech gála után beszélgettünk és a felkészülésről, súlyáról, az MMA-val való kapcsolatáról, valamint egyéb terveiről kérdeztük. Fogadjátok szeretettel!


E: Tatabányán K1 torna, Bécsben Superfight, majd rá két hétre Harcosok Klubja gála. Hogy épülnek fel az edzéseid,  hogyan osztod be az energiád egy ilyen besűrűsödött időszakban?


LL: A felépített edzésterv és rendszer nagyon fontos, hisz’ egy ilyen gála, sokat kivesz az emberből. Még ha sikerül is sérülés nélkül megoldani a meccseket, a testnek regenerálódnia kell, amire most elég kevés időm van. Kicsit élvezem is azt egyébként, hogy ilyen rövid idő alatt kihozom magamból, amit csak tudok, ami belefér. A tatabányai MegaTech gálára rendszerben fel volt építve mind az edzésmunka, mind a táplálkozás. Három nap pihenéssel egyébként már újra edzésbe álltam. Kevesebb, mint két hetem van a következő meccsig. Ilyenkor már csak arra törekszem, hogy fejlesszem, amit tudok, ami megy, és ami működik. Új dolgokra nem érdemes hangsúlyt fektetni.


E: Rövid kitérőt tettél az MMA világába is májusban. Milyennek élted meg első "találkozásod" a ketreccel? Tervezel még visszatérni a kevert szabályrendszerbe?


LL: Az MMA világába a visszatérésem nem zárom ki. Egyenlőre a K1 az, amiben ki tudok teljesedni. Arra koncentrálok, ami előttem van. Az MMA egy másfajta felkészülési munkát igényel. De a Zen Bu Kan Kempo vizsgaanyag rendszere felkészít akármilyen küzdelemre.


E: Súlyod épp a fél-nehéz- és nehéz határán mozog. Gondolkodsz esetleg, hogy elkötelezed magad valamelyik súlycsoport mellett, vagy továbbra is "ingázol"?


LL: Igen, eltökélt szándékom, hogy felmegyek véglegesen nehézsúlyba. Az októberi Harcosok Klubja gála után tartok majd egy pár hónapos pihenőt, és felszedek néhány kilót, rendes edzés munka mellett, szakszerű odafigyeléssel. Fontosnak tartom, hogy a gyorsaságból ne veszítsek. Dinamikusnak kell maradnom.




[caption id="attachment_1100" align="aligncenter" width="762"]Levai1 "Hideg fejjel, de rettentő céltudatosan - így elérjük azt, amit szeretnénk!"[/caption]

E: Következő meccsed Bécsben, Milos Ivaz ellen lesz, aki kb 6 kilóval nehezebb nálad. Készülsz erre külön az edzések során valamilyen módon?


LL: Profi gálákon már egy jó ideje nehezebb emberek ellen küzdök. Volt olyan is, amikor 10 kg volt a különbség. Így amire tudom alapozni az edzésmunkát, az a gyorsaság és a mozgékonyság.


E: Édesapád révén születésedtől fogva körül leng a harcművészet szinte minden percben. Éreztél extra nyomást a név és a mögötte rejlő eredmények, teljesítmény miatt életed során?


LL: Volt időszak, amikor igen. Volt bennem feszültség emiatt, ami kamasz koromban  végig kísért. De ezt az  akkori összezavarodottságomnak tudom be inkább. Kitűnő leckéket kaptam - megtanultam, hogy a küzdelem kimenetele pontosan olyan, amilyen az élethez való hozzáállásom. Engem például tökéletesen helyre billentett egy vereség, ha éppen akkoriban az ego kicsit előtérbe került. Éppen ezért szerényen és tisztelettudóan kell hozzáállni a küzdelemhez. Hideg fejjel, de rettentő céltudatosan - így elérjük azt, amit szeretnénk!


További sok sikert kívánunk és reméljük, hogy mielőbb számot adhatunk ismét valamilyen szép eredményedről!


/A fotókért külön köszönet Szvatek Péternek! - Facebook: szvatekpeterphotography/