Látogatóban a Profi Kempo Akadémián

Hétfőn Székesfehérváron jártunk, hogy betekintsünk a Szűcs Gergő és Takács Attila vezette Profi Kempo Akadémia esti edzésébe. Látogatásunknak több apropója is volt. Az egyik egy örömtelibb, a klub nemrég költözött új edzőterembe, a Videoton Oktatási Központjába. A másik ok egy keserűbb dolog, Gergő hamarosan hosszabb időre külföldre utazik, távollétében Takács Attila viszi tovább az edzéseket. Hétfőn azonban még abból kaptunk ízelítőt, hogy Gergő fiatal kora ellenére milyen profizmussal vezényli le a tréningeket.


10612623_703409926400264_1614600172033479387_n

Gondos edzőhöz hívem Gergő jóval az edzés megkezdése előtt a teremben rendezgette a felszereléseket. Közben a klubról mesélt pár szóban:




„2012 májusában alakult a Profi Kempo Akadémia néven, a klub a Csákvári Kempo HSE alá tartozik, de tervben van, hogy önálló egyesületté építsük fel. Az elnök Takács Attila, az edzéseket zömében én tartom, de Taki is be szokott ugrani. Ezt az új termet augusztusban vettük birtokba. Az Akadémia főként a küzdelmek irányába mozog, de a Zen Bu Kan Kempo vizsgákon és versenyeken is részt szoktunk venni. Ami nagyon fontos, és sokszor kihangsúlyozom, én nem csak harcosokat nevelek, hanem harcművészeket, akik példaértékű emberekké válnak. Profi versenyzőink Krutzler Zsolt, Györe Zsolt, Kovács Richárd és Tóth Tamás.”



Azt, hogy a srácok mennyi is komolyan veszik az edzéseket, mi sem bizonyítja jobban, minthogy Tóth Tamás azok után, hogy szombaton egy kőkemény meccset vívott a tatabányai Megatech gálán, hétfői edzésre az elsők közt érkezett. De ez a mentalitás az egész csapat munkájára jellemző.


PKA2

Edzés menete a ZBK-ra jellemzően egy tempós bemelegítéssel indult, majd a különböző technikai elemek csiszolása, begyakorlása következett. A végére egy kis küzdelem, hogy az adrenalin átsegítse a tanítványokat a fáradtság okozta holtponton. ;)


Az Zen Bu Kan Kempora jellemző módon a csapat mint egy baráti közösség működik, edzésen és azután is. Ilyenkor azonban egy emberként, fegyelmezetten figyelik Gergő minden utasítását, összpontosítva arra, hogy a lehető legjobban sajátítsák el az adott gyakorlatot.


Jövőbeli tervei kapcsán pedig nem akármilyen gondolatokat fogalmazott meg Gergő:

„A Profi Kempo Akadémiát szeretném Angliában majd később Amerikában is megnyitni, így közre fogva egy nagyobb bázist. De ez a jövő. Elsőnek UFC bajnok leszek, ha törik, ha szakad!”



Én azt gondolom, hogy aki ilyen mentalitással áll a dolgokhoz, annak minden nap megadatik az az ajándék, hogy már bajnokként kelhet reggel és fekhet le este. Röviden összefoglalva a Profi Kempo Akadémia az a klub, ahova bárki szívesen járna, ha profi mentalitás mellett szeretné fejleszteni tudását.


További sok sikert kívánunk Gergőnek és a PKA csapatának!