Mike Tyson - Győztes vagyok

Mike-Tyson

Tyson a küzdelem mentális oldaláról, melyet sokan a mai napig is elhanyagolnak. Hatalmas hiba!




"A legtöbben már az előtt félnek, sőt, már el is vesztették a meccset, mielőtt megütötték volna őket. Tudtam, hogy kell az ellenfeleim fejének mélyére ásni. Tudtam, hogy verjem meg őket pszichológiailag, mielőtt még a ringbe léptünk volna.


 

Öt perccel a meccs kezdete előtt az öltözőben vagyok, a kesztyűim bekötve. Próbálom betörni őket. Nyomom hátra a bőrt, próbálom megtörni középen, hogy a bütyök át tudja fúrni. Érzem, ahogy a bütyköm a kesztyű feszes bőrébe fúródik.


 

Kijövök. Rendkívül magabiztos vagyok, de halálosan félek. Teljesen be vagyok rezelve. Mindentől félek: félek veszteni, félek a megalázástól. De teljesen magabiztos vagyok. És ahogy közeledem a ringhez, egyre magabiztosabb leszek. Minél közelebb, annál magabiztosabb. Minél közelebb, annál magabiztosabb.


 

Az edzések alatt végig féltem ettől az embertől. Azt gondoltam, hogy ez az ember képes lehet arra, hogy megverjen. Álmodtam róla, hogy megver. Mindvégig féltem tőle. De ahogy közeledem a ringhez, egyre magabiztosabb vagyok. Amint a ringbe érek, egy Isten vagyok! Senki sem győzhet le!


 

Sétálok körbe a ringben, de soha se veszem le a szememet az ellenfelemről. Rajta tartom a szemem akkor is, ha készen áll, ha fel van pumpálva és alig várja, hogy megüssön. Rajta tartom a szemeim. Rajta tartom a szemeim. Rajta tartom a szemeim.


 

Aztán, amint egy rést látok a pajzson.. Bumm!


 

Ha az egyik szeme esetleg mozdul, tudom, hogy megvan. Aztán, amikor a ring közepére ér, még mindig meredten bámul, mintha nem félne. De már elkövette azt a hibát, amikor egy-tized másodpercre lenézett. Tudom, hogy megvan. Keményen harcol majd az első kettő vagy a harmadik menetig, de tudom, hogy igazából már megtörtem a lelkét.


 

A meccs közben rendkívül magabiztos vagyok. Mozgatom a fejem, ő ütni próbál. Úgy csinálom, hogy hibázzon. Ellentámadok. A testet ütöm. Nagyon keményeket ütök. És csak ütök. Ahogy ütök, tudom, hogy nem bírja. Egy-kettő-három, küldöm az ütéseket és lemegy. És ennyi. Győztes vagyok. Mike Tyson. A legnagyobb harcos, aki valaha élt."


 

https://www.youtube.com/watch?v=7snpGlShUKw