Novák Jenővel a soraiban áll fel a BM válogatott

Ma 17 órától a kínai válogatottal csap össze a magyar rendvédelmi csapat, akiknek soraiban ott lesz Novák Jenő, kick-box világbajnok is. Ezzel az írással pedig az utolsó felvezető írásunkhoz értünk, amik a TEK gála hivatalos sajtóanyagát illeti. Reméljük, sokan kilátogattok majd szurkolni a mieinknek!


999619_764397553633370_209342455268198849_n


Több ismert küzdősportoló tagja az elitegységnek, akik a hétvégén megrendezésre kerülő BM-bajnokságon full-contactban a kínai rendvédelmisek ellen bizonyíthatják rátermettségüket.  Bár egyelőre nem tudni, kiket küldenek a kínaiak, a nagy számok törvénye szerint várhatóan kemény fiúkra számíthatunk. A kihívó kínai rendészei válogatottal szemben a BM háromtagú csapatában a TEK-et a 2005-ös kick-box világbajnokság aranyérmese, a tízszeres világkupa-győztes Novák Jenő r. zászlós képviseli.


novak4


"Ugyan még az edzőtábor közepén járunk, úgy érzem, jöhetnek a kínaiak. Elszántak és magabiztosak vagyunk, eddig minden tőlünk telhetőt megtettünk a győzelemért és ez a legfontosabb. Idén egyfajta BM válogatott tagjaként mérhetem össze magam egy meglehetősen távoli rendőrcsapattal. A kínaiakról valójában semmit sem tudunk, ami inkább negatívum, hiszen az ellenséget jó ismerni. De nem tartok tőlük, mert parancsnokaim biztosították, hogy az utóbbi hetekben csak a versennyel foglalkozhassak, így nem csak testben, hanem fejben, eltökéltségben is készen állok a küzdelemre. Persze le kell szögezni, egy versenyre nem elég az edzőtábor, ne higgye senki, hogy 4 hét alatt fel lehet készülni egy versenyre. Én egész évben készülök, tulajdonképpen 24 évi folyamatos munkám van abban, amit elértem. Ez egy életvitel, amihez az edzőtábor csak hozzátesz."


- Mit jelent ez a BM válogatottság? Kik alkotják a csapatot?


- Az edzőtábort Karacs Attila, a TEK kiképzője, K1 Magyar Nagydíj győztes, profi Európa Liga győztes tartja a rendészeti szervek legjobb versenyzőinek. Benedek Zsolt (OKF) és Szabó László (KR) edzőtársaimmal nem indulunk a mezőnyben, hanem egyfajta gála keretében a kínai rendvédelmi válogatottal küzdünk meg. Az idei felkészülés ilyen értelemben rendhagyó, hiszen korábbi ellenfeleinkkel most azonos a célunk, erősítjük egymást.


- Ezek szerint idén esélyt kapnak a „második vonalbeliek”, akiknek ha úgy vesszük, évek óta nincs lehetőségük pontot szerezni?


- Hat éve minden alkalommal indultam a BM pontszerző karate-versenyen és mindet meg is nyertem, így valóban erről van szó, de számomra ez nem okoz keserűséget. Sőt, mindig örülök, ha lehetőségem nyílik idegenekkel, vagy profikkal találkozni a ringben. A hazai mezőny, és akikkel most is együtt edzünk, tulajdonképpen sporttársaim, kollégáim, bajtársaim, akikkel jól ismerjük egymást. Persze a küzdelemben mindenki odateszi magát, ott nincs barátság. Tanulni, fejlődni azonban új tapasztalatok által lehet igazán. Hálás vagyok, hogy a TEK Budo gála tavalyi díszvendége, Peter Aerts meghívására Hollandiában profi sportolókkal edzhettem és ilyen lehetőség lesz a kínaiakkal való küzdelem is most vasárnap a Syma csarnokban. Nyilván stílusban valami újat, mást fognak mutatni, ilyen alkalom nem adódik minden nap.


novak2


- Fogtok találkozni a kínai csapattal a verseny előtt?


- Úgy tudom, nem lesz rá lehetőség, pedig jó volna felmérni az ellenfelet. Nem egy gladiátor típusú küzdelemre számítunk, jó volna látni a paramétereket, kifürkészni az adottságokat, képességeket. De nem problémázunk ezen. Ha leltárt készítünk a csapattal: elvégeztük a munkát, megcsináltunk mindent, megvan a kitartás, az akaraterő, a kínaiak pedig ugyanolyan büdösek egy edzés után, mint mi. Nem szabad túlmisztifikálni. A TEK-nél nagyon fontos a csapat, a munkánkban is feltétel nélkül megbízunk egymásban. Most is jó a csapat, erősítjük, buzdítjuk egymást.


- Van valami titkos fegyvered?


- Nincs megállás. Mindig úgy megyek fel a ringbe: harcolok a végsőkig.