Oyama emlékverseny összefoglaló

Szombaton lezajlott Veszprémben a Masutatsu Oyama mester emlékére rendezett verseny, melyről Kalmár Árpád úr, a Magyar Karate Szakszövetség főtitkárának és Szilvássy Gábor jóvoltából tudunk beszámolni Nektek.


105510

 

Nemzetközi szakmai siker, méltó megemlékezés...


5 magyar érem a  Mas Oyama Memorial Cup nemzetközi versenyen, a Veszprém Arénában! Szepesi és Rózsa aranyérmesek!


Óriási szakmai és közönségsikerrel zárult a Mas Oyama Memorial Cup nemzetközi verseny, amelyet szeptember 06-án rendeztek meg telt ház előtt a Veszprém Arénában, amelyen Sosai Masutatsu Oyama 10. danos mesterre, a kyokushin karate megalapitójára emlékeztek.


A több napos rendezvényt Dr. Zsuga János sensei, a shinkyokushin Kálóczi Branch elnöke, mint főszervező, főtámogató, illetve shihan Kálóczi József az MKKSZ elnöke, verseny igazgató hívták életre shihan Kenji Midori elnök, valamint a WKO SHINKYOKUSHIN világszervezet védnöksége alatt.


A nemzetközi delegáció - shihan Kenji Midori elnökkel együtt - a rendezvényt megelőzően diplomáciai fogadáson vett részt Budapesten a Sport Accord elnök Marius Vizer és dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár rezidenciáján.


A rendezvényközpont a siófoki Európa hotelben volt, itt történtek az előzetes szakmai programok (regisztráció, mérlegelés, orvosi, bírói értekezlet) valamint a megemlékezés előzetes eseményei is. (emlékedzés, gyertyagyújtás, közös meditáció)


Sosai Masutatsu Oyama filozófiája és edzés rendszere síkra száll az edzésben résztvevő fiatalok és idősebbek testi es lelki nevelése, valamint a karate gyakorlása nyomán kialakuló - társadalom számára hasznos pozitiv személyiség jegyek kialakításában, mint tiszteket fegyelem, kitartás, szorgalom, becsület, akaraterő, mely értékek kiválóan adaptálhatóak mindennapi életünkben, a munkahelyen és a családban egyaránt.
Ezt az életfilozófiát tisztelve emlékeztek meg a nagymester munkássága előtt, egy rövid közös tréninggel, meditációval és gyertyagyújtással pénteken shihan Kenji Midori, valamint a verseny napján a Veszprém Arénában egy száz fős fekete öves edzés demonstráció formájában, shihan Furkó Kálmán vezetésével.


A szombati versenyen már kyokushin-fullcontact szabályrendszerben, a nőknél 3. a férfiaknál 4 súlycsoportban kezdődtek a selejtező küzdelmek, mintegy 3000 néző előtt.
A megnyitó ünnepségen olyan prominens személyek is jelen voltak többek között mint Porga Gyula Veszprém város polgármestere, dr. Simicskó István Sportért felelős Államtitkár, dr. Leyrer Richárd MOB alelnök, dr Mészáros János az MKSZ elnöke és dr. Garamvölgyi László dandártábornok.


Ezt követően a rendező Kálóczi Branch formagyakorlat és törés bemutatói következtek Shihan Kálóczi József és Schwarc Róbert vezetésével, amely nagy sikert aratott.


Az elődöntőkbe 5 magyar versenyző jutott be közülük Körmöndi Lídia, Muller Anita ( Victory) bronzéremmel fejezték be a versenyt, míg három versenyző, Szabó Zsófia, Szepesi Csenge és Rózsa Gábor fantasztikus küzdelemeket követően bejutottak a döntőbe.


A döntők előtt a világbajnok Norichika Tsukamoto "KATA" és baseballütő törés gyakorlata váltott ki közönségsikert.


A döntőkben három magyar versenyző volt érdekelt, Szabó Zsófia ( Yakuzák SE) ezüst, míg Szepesi Csenge (Kamikaze SE) és Rózsa Gábor (Fight SE) aranyéremmel zárta a versenyt.


Fentieken túl még két különdíjat is elhoztak versenyzőink, Szepesi Csenge és Rozsa Gábor személyében.


Összességében 2 bronz, 1 ezüst és 2 aranyéremmel Magyarország az éremtáblázat első részében végzett a világkupa rangú tornán.


A sayonara zárópartin a nemzetközi vezetőség minden eddiginél pozitívabban értékelte a rendezvényt szakmai és a megrendezés szempontjából is.


Gratulálunk!

http://www.youtube.com/playlist?list=PLXt_-cJgzGnN5rNq2BDHKzOBHb851oWdR

Más Oyama Memorial Cup - 2014. Szeptember 06.
Veszprém Aréna. 3000 néző

Magyar vonatkozású eredmények:

Fullcontact karate küzdelem

Női 55 kg
2. Szabó Zsófia - Jászberény

Női 65 kg
3. Müller Anita - Victory
3. Körmöndi Lídia - Victory

Női +65 kg
1. Szepesi Csenge - Sopron Kamikaze

Férfi 70 kg
1. Rózsa Gábor - Fight SE

Kalmár Árpád főtitkár, Magyar Karate Szakszövetség
RozsaSzepesiKöszönjük a beszámolót és gratulálunk sportolóinknak!