Rehák György és a Fight Night Hungary

rehak_gyorgy

Hamarosan itt a következő Fight Night Hungary gála, melynek kapcsán megkerestük a Magyar Kick-Box Szövetség Muaythai Szakágának igazgatóját, a hazai thai-box egyik legnagyobb úttörőjét, Rehák Györgyöt, akit a hétvége folyamán, 2014.09.28-án a TEK gálán - melyen természetesen az ellenfelem.hu szerkesztősége is részt vett - életmű díjjal tüntettek ki eddigi munkásságáért és a Thai-box sportág meghonosításáért.


- Nem először rendeznek ilyen gálát, de mesélne egy kicsit róla azoknak, akiknek még nem cseng elég ismerősen a név?


- A Fight Night Hungary kisebb gálasorozatokat takar, melyeknek a fő célja, hogy minél több verseny legyen egy évben, a versenyzők minél többször kipróbálhassák és megmutathassák magukat a közönségnek. Eddig ezek stúdiórendezvények voltak, néhány száz nézővel, azonban nemrégiben magasabbra tettük a mércét. Úgy gondolom igény van rá újra.


- Mik a rövidebb és hosszabb távú tervek a Fight Night Hungary-val?


- Szeretnék rendszeresen ilyen gálákat rendezni és jó mérkőzésekkel kiszolgálni a közönséget. De fejleszteni szeretném a hazai rendezvény- és versenyzői színvonalat is.


- Térjünk ki egy kicsit az egyik tanítványára, Habash Antoine-ra, aki November 16-án WKN (World Kickboxing Network) Európa bajnoki K-1 címmérkőzést vív majd a következő Fight Night Hungary gálán.


- Így van. Antoine WAKO PRO K-1 világbajnok és volt már Amatőr Muay Thai Világbajnokságon bronzérmes is. A WKN egy másik szervezet, melynek profi Európa Bajnoki övét most próbáljuk majd megszerezni a címvédőtől.


- Mi volt a legfőbb cél Antoine Hurricane 2014-es gálán vívott low-kick meccsével? Inkább csak a "gépezet" olajozottan tartása?


– Felkészülési mérkőzés volt, kirándulás a Low-Kick szabályrendszerébe. Antoine főmérkőzést tudott játszani és képernyőre is került a Sport1-en, ami komoly dolog, hiszen a fiatal bajnokok nézőkkel való megismertetése is fontos feladataink közé tartozik.


- Mit lehet még tudni a következő Fight Night Hungary gáláról?


– Összesen 12 hazai és nemzetközi Muay Thai ill K-1 mérkőzésre gondoltam. Öt Muay Thai mérkőzést, hat K-1 mérkőzést és egy WKN címmérkőzést tervezek.


- Mi a legnagyobb különbség, ha van, az előző gálához képest?


- A mérete mindenképp. Minden nagyobb és a mérkőzések még jobbak lesznek.


- Hogy esett az új, 1200m2-es helyszínre a választás?


- Egyszerűen kinőttük az előző rendezvények kereteit. Nem fértek már be a nézők.


- Mit tudnak mostani ellenfeléről, Tihomir Mitev-ről, és hogy készülnek rá? Tanulmányozzák a videókat vagy inkább arra koncentrálnak, ahol úgy érzik, hogy javítani való van?


- Tudjuk, hogy WKN Profi K-1 Európa Bajnok és a WMF amatőr Muay Thai Európa Bajnokságon aranyérmet szerzett. Természetesen kielemeztük és egy felépített stratégiával készülünk ellene.


Köszönjük az interjút és sok sikert kívánunk mind a gála, mind pedig az IFMA EB kapcsán, melyről egy külön - interjúkkal vegyített - beszámolóval jelentkezünk majd.


FightNightHungary