Stressz- és düh-menedzsment - másképp

whitecollarbrawlers


A konfliktusok kezelésének egy nem mindennapi módja, sőt, a mai világban nem is igazán PC megoldásokat láthattok az alábbiakban. A White Collar Brawlers (nyersfordításban 'Értelmiségi bunyósok') sorozat olyasvalamit mutat be, amiről - valljuk meg - szinte mindnyájan álmodoztunk már. Ki ne szeretett volna már lepofozni egy-egy ellenszenves kollégát vagy ráugrani egy riválisára? A sorozat epizódjaiban pontosan ezt láthatjuk. Minden részben két, irodájukban egymással ellenséges résztvevő hajtja szét magát, tanul bokszolni a sport legkeményebb edzőitől, hogy aztán végül szorítóba lépjenek és ott döntsék el, mindent beleadva, kinek is van igaza.


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=_MwVEfAd0v4?feature=player_detailpage]

De nem idegen másoktól sem ez a hozzáállás. Kevesen tudják, de a világ legnagyobb MMA szervezetét,a UFC-t és számos kaszinót tulajdonoló Fertitta testvérek is kicsit így állnak hozzá problémáikhoz. Mindketten keményen edzenek évek óta és ellentéteiket gyakran brazil jiu jitsu meccsek keretében oldják fel. Frank és Lorenzo még a tulajdoni szerződésbe is belefoglalták ezt.




"Ha nem tudunk megoldani valamit szóban, akkor három 5 perces sport bjj meccs keretében döntünk. Pontokra megy és aki nyer, a másik szavazati jogával is élhet" - mondta Lorenzo.



[caption id="attachment_1638" align="aligncenter" width="504"]Lorenzo, Dana White és Frank Fertitta Lorenzo, Dana White és Frank Fertitta[/caption]