Debreceni csapatok a Global Grappling versenyén

globalgrappling3


A hétvégi III. Budapest Bajnokságon több debreceni csapat is részt vett és az eredmények mellett szép példáját mutatták az összefogásnak is. Következzen a Cutler Fight Team beszámolója!


Debrecenből szombat reggel 6:30-kor indult Kálucz Martin, Végh Sándor (Grizzly Grappling), Molnár Imre és 9:20-ra értek fel Budapestre. Az út végig viccelődéssel telt, egy kis kavarodás is volt a GPS miatt, de végül megérkeztek a fiúk. A mérlegelés 10 órakor volt, majd nem sokra rá kezdődött a a Global Grappling első versenye az idei évben, a III. Budapest Grappling Bajnokság.


Martin súlycsoportjában hatan voltak (90kg), Végh Sanyiéban 11-en (80kg). A felkészülés nagyon jól sikerült, még egy Kiss László (a Grizzly Grappling vezető edzője) által szervezett debreceni szemináriumon is részt vettek a fiúk, amit Fekete Sándor - Magyarország legsikeresebb földharc-oktatója – tartott.


Fekete-Sandor-Kalucz-Martin-ellenfelem
Martinnak nem sikerült a bemelegítés, mert nem tudta, hogy mikor következik pontosan. Egy nagyon erős ellenfelet kapott, aki ugyan igazából nem tudott mit csinálni Martinnal, hiszen csak leszorította a földre és tartotta, így pedig egy ponttal nyert vele szemben. Martin egyébként a harmadik helyen végzett.


Végh Sanyi gondolatai a verseny kapcsán: „A rendezvény Gi versenyszámokkal kezdődött, ahol mi Martin kollégámmal nem voltunk ugyan érdekeltek, de ennek ellenére nem unatkoztunk, mivel remek meccseket láthattunk és közben volt idő régi ismerősökkel is beszélni. Büszke voltam rá, hogy öt debreceni csapat (Cutler Fight Team, Grizzly Grappling, Pitbull Debrecen, Carlson Gracie Debrecen, Gracie Barra Debrecen) is képviselte magát és segítette egymást a versenyen.


Súlycsoportomban 11 nevező volt, így taktikusan kellett küzdenem. Kihasználtam a birkózó alapomat, és három magabiztos győzelemmel sikerült megnyernem az egyre színvonalasabb és mindig jó hangulatú Global Grappling fordulót, aminek igazán örülök! A következő állomás a debreceni forduló, ahol majd abszolút kategóriában is próbára teszem magam!”


[gallery type="slideshow" link="none" ids="4042,4043,4045,4046,4047" orderby="rand"]

Sanyi No Gi kategóriában 1 helyezést ért el. Szintén a Grizzly Grapplingból indult Molnár Imi, aki 70kg-ban, No Gi-ben képviselte a Grizzly-t, Gi kategóriában a Carlson Gracie Debrecen-t, és mindkettőben első helyezést ért el, akárcsak a Pitbullból Soltész Laci, aki No Gi kategóriában diadalmaskodott!


Nagyon izgalmas és pörgős meccsek voltak, így senki se unatkozott. Ráadásul új barátságok is kialakultak a versenyzők és a klubok között is. Úgy gondoljuk, ha össze fogunk a küzdősportokban többre vihetjük együtt!


"A szerencsében csupán azok hisznek, akik szerint lehet győzni véletlenül is. A verejték viszont azoké, akik tudják, hogy minden elhatározás kérdése, és a végzet nem vár senki emberfiára.”