Helyzetjelentés - Vidákovics Patrik

A tavalyi évben egy interjú keretén belül már megszólaltattuk hazánk egyik legtehetségesebb állóharcosát, Vidákovics Patrikot, így szinte kézenfekvő volt, hogy idén egy rövid helyzetjelentés kapcsán felkeressük újra.


01


Patrikról az elmúlt időszakban kevesebbet lehetett hallani, ennek azonban az oka nem a láblógatás. A „színfalak mögött” keményen edz, edzéseket tart, és karrierjében is jelentős változások következtek be, hiszen korábbi klubját elhagyva Pest és Baja közt ingázik hetente többször. Meséljen erről azonban ő maga - Vidákovics Patrik!


- Tavalyi év második felében kevesebb hallottunk felőled. Mi volt ennek az oka?


- 2014. decemberétől feljöttem Budapestre, a XI. kerületi Hengermalom utcában lévő Life Combat Gym Küzdősport terembe K-1 edzéseket tartani. Sajnos a régi egyesületemet, a Kick-Thai Boxing Team Baját ott kellett hagynom. Közel 8 évet Mezőfi Andrásnál edzettem, rengeteg mérkőzésen vettünk részt, sok címet szereztünk. Ezúton is szeretném megköszönni neki, hogy foglalkozott velem, és a rengeteg eredményt, amit elérhettem ezáltal.




[caption id="attachment_4510" align="aligncenter" width="504"]vidakovics-fight /fotó: Juhász Kornél/[/caption]

- Hetente többször is Baja és Budapest közt ingázol. Hogy tudod az edzéseiddel összeegyeztetni a munkát?


- Minden héten - keddtől-péntek reggelig bezárólag - Budapesten tartom az edzéseket. Egyszer reggel, egyszer este. Ehhez kellett az edzéseimet hozzáigazítani, ezáltal pedig több klubhoz is járok:


Kedd és csütörtök este az Erdős József által vezetett Thaywondo Hungary SE-nél edzek. Szerda reggel a Life Combat Gymnél, ahol Dobos Ádám boxedző, délután pedig Tollár László segítik a felkészülésemet. Szerda este Ales Attila Rokko Gym-ben tartott muay-thai edzésén veszek részt. Csütörtök reggel a Spartan Fightclubnál edzek, Dudok Károly segítségével.




[caption id="attachment_4511" align="aligncenter" width="600"]ThaywondoSE Jó társaságban - Gilányi Attilával, Erdős Józseffel és Nnadi Kristóffal.[/caption]

A hét többi napján - otthon - erősítő és állóképesség-fejlesztő tréningeket csinálok, illetve a párom, Mezőfi Alexandra, aero-kick-box edző tart erőnléti edzéseket.


- Rengeteg mérkőzést vívtál már, itthon és külföldön egyaránt. Nyilván - ahogy sokaknak - van számodra egy olyan mérkőzés vagy ellenfél, amire/akire büszke lennél, mikor visszatekintesz majd a pályafutásodra.


- Van számomra egy velem egy súlyban levő példaértékű harcos, a holland Nieky Holzken. Tetszik a bunyós stílusa, megfontoltsága, és ahogy felépíti a meccseit. Remélem egyszer majd úgy hozza az élet, hogy megmérkőzhetek vele egy K-1 meccs keretében.


- Vannak már konkrét terveid erre az évre?


- Igen, május 16-án a keceli Bács-Team-mel részt veszek a Shidokan Karate Világbajnokságon, illetve még ugyanebben a hónapban, Vancsik Nándor által szervezett keceli gálán bunyózok.


Köszönjük Patrik, és sok sikert kívánunk az idei évre is!