Bemutatkozik a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia

109012e


2013. február 1-jén nyílt meg a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia a XII. kerületi Csaba utcában. A közel háromszáz négyzetméter alapterületű edzőközpont tágas, jól felszerelt termekkel áll a sportolni vágyók rendelkezésére. Az épület a legmodernebb légtechnikai berendezésekkel van ellátva, ráadásul a Városmajor közvetlen szomszédságában van, így a szabadtéri, például futóedzésekre is lehetőség van a közvetlen közelben.


Az akadémián az alábbi sportágakat lehet kipróbálni:

  • ökölvívás

  • kempo

  • judo

  • karate

  • kettlebel

  • krav maga


Az ökölvívó edzéseket Nagy “Csonttörő” János profi világbajnok és Régi Dániel tartják. A kempóért Sensei Lacza Ádám Illés, a dzsúdóért és a kettlebel tréningekért Rajcsányi Gergő és Herédi Ákos, a goju ryu karatéért Páger Pál Attila, a krav magáért pedig Topánka Szilárd felel.


Az elmúlt két esztendőben számos hazai és nemzetközi sikert értek el a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia sportolói. A legsikeresebb a kempo szakosztály, melynek versenyzői a kisebb hazai tornáktól kezdve a magyar bajnokságon át egészen a világbajnokságokig rendre jól szerepelnek.


Az akadémia kapuinak megnyitása óta több hegyvidéki világbajnokot, magyar bajnokot avattak, akik közül a legeredményesebb Lacza Ábel. A fiatal harcos immáron három éve nem talál legyőzőre saját kategóriájában a Nemzetközi Kempo Szövetség világkupáin. Szintén hegyvidéki büszkeség Megyeri Szabina, aki már kétszeres világbajnoknak mondhatja magát az idei remek vb-szereplésének köszönhetően.


hhkajudo


Az ökölvívóknál Szabó Juli és Solomon Kármin teljesítményére lehettek méltán büszkén a sportközpont vezetői az elmúlt két esztendőben. Nagy János tanítványai közül előbbi a 2013. évi országos felnőtt bajnokságon egészen a dobogóig menetelt, ahol végül a bronzérem megszerzése jelentett nagy örömöt versenyzőnek és edzőnek egyaránt.


Solomon Kármin az idei diákolimpia országos fináléjában lett ezüstérmes, férfi ifjúsági korosztályban. A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia Ökölvívó Szakosztálya napi két alkalommal tart tréningeket, összesen mintegy ötven főnek, különféle korcsoportoknak.


A hegyvidéki judokák felkészülésében eddig három regionális és három meghívásos verseny szerepelt, amelyeken visszaigazolódni látszik a fejlődés. A januári-februári és áprilisi budapesti regionális versenyen még csak pontszerző helyezéseket értek el az akadémia fiataljai, ám az ezt követő diósdi emléktornán Dopos Fülöp, Kohut Bence, Zeke Ramon és Árvai Gáspár is aranyéremnek örülhetett.


A Közgáz Kupán szintén több érmes helyezést hoztak össze a gyerekek. Az őszi országos bajnokságokra és rangsorversenyekre nagy reményekkel készülnek Rajcsányi Gergő és Herédi Ákos tanítványai, és ennek érdekében folyamatosan kemény munkát végeznek.


Az akadémiára olyan nagy sztárok látogattak el - alkalmanként még bemutató edzést is tartottak - az elmúlt két évben, mint Semmy Schilt és Peter Aerts K-1, valamint Végh Attila és Buchinger Iván MMA-világbajnokok.


hhkasemy


A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia hétfőtől péntekig, reggeltől estig várja az érdeklődőket Budán, a XII. kerület, Csaba utca 7/a szám alatt. Bővebb információk a www.hegyvidekharcosai.hu weboldalon is elérhetőek.