Heti összefoglaló

A hét egyértelműen legfontosabb eseménye a budapesti judo Grand Prix volt, de emellett Bakuban, az Európai Játékok helyszínén is megkezdődtek a küzdelmek. Ezeken túl számtalan érdekes témával szolgáltunk nektek a hét folyamán, nézzük sorban a legfontosabbakat.


IMG_0866


Hétfőn összefoglalóval jelentkeztünk az előző hétvégi Grappling EB-ről, ahol a magyar válogatott is képviseltette magát, Papp Valér vezetésével. Majd az V. Magyar Szurkolói Küzdősport Gála eredményeit olvashattátok, este pedig a Stratégia művészete című írásunkat, melyben az edző és tanítványa viszonyába tekintettünk be egy példán keresztül, melynek egyik szereplője a világhírű MMA tréner, Greg Jackson.


Kedden a judo Grand Prix főszereplői voltak a téma, elsőként köztük Kayla Harrison, a világ- és olimpiai bajnok amerikai judós. Később a flow szerepét vizsgáltuk a bjj-ben, este pedig egy kis szakmai csemegét tartogattunk, mégpedig a ringben és ketrecben történő mozgásról.


Szerdán a magyar ju jitsu Jubileumi ünnepségéről számoltunk be, Berkes Lászlónak köszönhetően, aki írt nekünk a rendezvényről. Ő maga is benne volt a 18 mesterben, aki soke Kelemen István danfokozattal tüntetett ki, miután átvette a 10. danról szóló diplomáját. Délután érkezett a bejelentés, hogy Peter Aerts, azaz Mr. K-1 visszavonul, erről írtunk mi is, majd a Halker-Király Team rimini szereplését foglaltuk össze.


Halker-KiralyTeam-Bestfighter2015


Csütörtökön a Global Grappling soros fordulója indította a napot. Kecelre látogatott tegnap hazánk legnépesebb versenysorozata, melynek 100-nál is több klub a tagja, Edzésre váltottunk, eszközként a medicinlabdát vettük, és néhány praktikus gyarkolatot, ami hasznos lehet egy küzdősportoló számára. Maradtunk szakmai vonalon, a Sarokba szorítva cikk második része következett, benne megoldásokkal arra, ha egy agresszívan támadó ellenféllel találjuk szembe magunkat a ringben vagy ketrecben.


Pénteken kickboxot hoztunk az ebéd mellé, benne a Titán SE versenyzőivel. Juhász Gábor tanítványai remek formát mutatnak versenyről versenyre. Ütés-rúgásról csak ütésre váltottunk. Baranyi Richárd hétvégi mérkőzéséről mondta el a gondolatait. A félnehézsúlyú tehetség Budapesten lép ringbe. Történelmi áttekintés maradt az esti pihenéshez társulva, egy legendás és sorfordító mérkőzéssel, a Watson vs Eubank visszavágóval.


Eubank_vs_Watson_2_win


A hétvége nem indult egyszerűen, egy szolgáltató-oldali meghibásodás miatt egész délelőtt nem volt elérhető az oldal. A helyreállás után egy kiváló magyar találmánnyal, a judopárnával ismerkedhettetek meg. Magyar örömmel adtunk hírt arról, hogy Ungvári Miklós jóvoltából az első aranyat is megszerztük a judo Grand Prix-n! Miki mellett Karakas Hedvig a bronzért harcolhatott, melyet csupán a román bíró kapitális hibája miatt nem érhetett el, miután az amerikai Marti Mallov ellen vívott mérkőzés hosszabbításában másodszor is megintette Hédit, jogtalanul. A szemünkben Hédi a bronzérmes, és abszolút megérdemelte volna a teljesítménye alapján! A szombat estét egy rövid videóval zártuk, a holland kickbox generáció új vonalát bemutatva.


Kövessetek minket a következő héten is!


ellenfelem.hu - A harcos közösség