Idén is lesz Zen Bu Kan Kempo nyári tábor

Facebook_fejléc, 2015.04.23


A versenyszezon lezárása és az iskolai szünet megkezdése után érkezik el a nyári edzőtáborok szezonja. Nem lesz ez másként a Zen Bu Kan kempósok számára sem, hiszen idén is megrendezik a tavaly is nagy létszámmal megtartott közös nyári edzőtáborukat.


A tavaly nyári edzőtáborról röviddel indulásunk után beszámoltunk már Nektek, és máris elrepült egy újabb év, és 12 nap múlva itt a következő Zen Bu Kan Kempo nyári tábor, a helyszín ismét Felsőtárkány, ahol napi 3 edzéssel készülnek majd a kempósok, ami egy erőnléti, egy technikai és egy küzdelmi foglalkozásból áll majd össze.


A központi edzőtábor idén is fontos állomás a ZBK kempósok számára, ezt misem jelzi jobban, mint hogy röviddel a kiírás után el is érték a maximális létszámot, így 410 harcos kezdi majd meg július 29-én napi 3 edzéssel az edzőtábort!


A táborban egyik fontos részét képezik majd a Dan vizsgák, melyben 20 kempóka lesz érintett, ők az túl, hogy nappal edzést tartanak és gyakorolnak a többiekkel, éjjel plusz feladatokat bizonyíthatják majd rátermettségüket. A vizsgák szombaton délután a vizsgaküzdelmekkel és törésbemutatókkal zárulnak majd. Itt a danra vizsgázók a színes övesekkel együtt kezdik a küzdelmet, de a végére csak ők maradnak.
Nekik 40x2 percet kell küzdeniük. A vizsgaküzdelmeket követik a törésbemutatók, melyből az alábbi videó megtekintésével kaphattok ízelítőt.


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=WVeZsvefBB4&w=560&h=315]


Nagy örömmel jelentjük azt is be, hogy az ellenfelem.hu állandó sportpszichológiai szakértője, Bóna Krisztina is meghívást kapott, hogy a fekete öves mesterek számára előadást tartson, és ezzel elősegítse a mesterek további fejlődését, hiszen a sportpszichológia mára már kikerülhetetlen részét képzi a harcművészeteknek.