Olaszországban remekelt a Halker-Király Team

Moradi_Zsolt-vs-Gombos_Laszlo-Bestfighter2015


A hétvégén huszadik alkalommal rendezték meg a Bestfighter Világkupát, a kontinens második legnagyobb világkupáját Rimini városában. Az Olaszországba utazó csepeli Halker-Király Team csapat-összetétele a felnőtt válogatott gerincéből állt, kiegészülve a Wolf testvérekkel és Bozók Szabolccsal, a mindig versenyre kész utolsó éves kadettal.


A Csepel Halker-KiralyTeam Kick-Box Akadémia felnőtt világbajnokai azzal a nem titkolt szándékkal utaztak a napfényes tengerparti nyaralóvárosba, hogy megvédjék a csapat és grand champion, valamint a súlycsoportos egyéni győzelmi címeiket is.


Pénteken a csapatküzdelmek zajlottak. A tét igazán nagy volt, hiszen 4 éve a csepeliek a címvédők ezen a világkupán. Mindenki őket akarta legyőzni. Nem sikerült. Edzett, bivalyerős felnőttjeink azonban nem adták könnyen a bőrüket. Könnyedén söpörték le a tatamiról összes ellenfelüket és meg sem álltak a döntőig, ahol a házigazda olaszokkal mérkőztek meg. A 3 férfi + 1 nő felállású csapatküzdelem második mérkőzése után az olaszok számára egyre aggasztóbbá vált a csepeli pontelőny, ami a negyedik mérkőzés végére a duplájára nőtt. Így a csepeliek zsinórban ötödszörre lettek a legjobbak a kontinens második legnagyobb világkupáján!


A szombat reggel a nagyszámú indulót felvonultató nyílt súlycsoport nélküli küzdelemmel, a grand championnal indult. Király István mesteredző tanítványai az erős mezőny ellenére sorban gázoltak át ellenfeleiken. A csepeliek még azt is megengedhették magukat, hogy házi döntőt vívjanak a bajnoki címért: Gömbös László és Mórádi Zsolt került egymással szembe a tatamin. Mórádi Zsolt győzelmével, sorozatban harmadszorra nyerte meg a legrangosabb kupát!


A nap az egyéni súlycsoportos küzdelmekkel folytatódott, ahol 8 arany-, 1 ezüst- és 4 bronzérmet zsebeltek be kick-boxosaink. Összességében 5 év alatt 5 csapataranyat szereztek a csepeliek a kontinens második legnagyobb világkupáján!


Folytatás nyáron a tengerentúlon: júliusban a floridai US Openen bizonyíthatnak ismét a csepeli sportolók.


[gallery type="slideshow" link="none" ids="6572,6571,6570" orderby="rand"]

Aranyérmesek:


Wolf Dávid, kadet 1 -32 kg
Wolf Dávid, kadet 1 -37 kg
Bozók Szabolcs, kadet 1 -47 kg
Bozók Szabolcs, kadet 1 +47 kg
Imre Tamás, -94 kg
Jároszkievicz Krisztián +94 kg
Mórádi Zsolt, grand champion
Felnőtt csapat (Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián, Imre Tamás, Gömbös László, Veres Richárd, Nagy Henrietta, Kondár Anna)

Ezüstérmesek:

Gömbös László, grand champion

Bronzérmesek:

Wolf Joshua, kadet 1 -37 kg
Wolf Dávid, kadet 2 -42 kg
Veres Richárd, -63 kg
Kondár Anna, grand champion

/forrás: Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia Facebook oldala/