Rolling Sparring - Beszámoló

Öt sportág 11 klubja vett részt 40 sportolóval hétvégén az először megrendezett Rolling Sparring elnevezésű közös gyakorláson Miskolcon. Győrfi Károly a sportrendezvény életre hívója elmondja amit a Rolling Sparring-ról tudni kell.


rollingsparring1


Számomra már régóta nyilvánvalóvá vált, hogy a fejlődni csak úgy lehet, ha az ember nyitott és folyamatosan törekszik az együttműködésre és a tapasztalat cserére. Ezért már évek óta bevett szokás, hogy csapatommal rendszeresen látogatunk meg más klubokat, de mi is láttunk már vendégül judo vagy kempó csapatot egy-egy edzésen. A régióban nagyon jó kapcsolatokat sikerült kiépíteni. A Nyíregyházi Gracie Barra egyesület például nagyon közel áll hozzánk. Ezen felbuzdulva gondoltam arra, hogy szervezek egy olyan edzést amelyre meghívom azokat a környékbeli sportolókat akik földharccal foglalkoznak, nemtől és klubtól függetlenül. Fontos szempont volt számomra, hogy a rendezvény ingyenes legyen. Az edzés tematikája egyszerű volt. Közös bemelegítést követően csak a küzdelemé volt a főszerep. Gi vagy NoGi opcionális és az is mindenkire rá volt bízva, hogy mennyit és kivel gurul. Ezzel remek lehetőséget biztosítottunk a versenyzőknek arra, hogy gyakorolhassanak ismeretlen ellenfelekkel. A kezdő sportolóknak pedig jó alkalom volt, hogy megérezzék milyen is az amikor nem a klubtársukkal néznek farkasszemet, hanem egy idegennel. A résztvevők a közel két órás kimerítő edzés alatt rengeteg tapasztalatot cseréltek. Jó volt újra találkozni a rég nem látott sportbarátokkal és sok új barátság is kötettett. Itt  jegyezném meg, hogy szép számmal voltak nézők is a teremben.


rollingsparring2


Mindenki nagyszerűen érezte magát és egyetértettek abban, hogy ezt az eseményt rendszeressé kell tenni. Ezért már az edzésen megállapodtunk abban, hogy novemberben jön a II. Rolling Sparring. Amelyre természetesen minden földharc rajongót  szeretettel várunk. Itt ragadnám meg az alkalmat,hogy megköszönjem mindenkinek aki megtisztelt engem és a többi sportolót azzal, hogy eljött Miskolcra.


Ne feledjétek a sport összeköt minket!


Győrfi Károly