Pillanatképek - Wanderlei Silva

wanderlei-silva-axe-murderer
Az MMA legendás alakja, az egykori PRIDE FC szervezet legtöbb győzelmét, kiütését, címvédését produkáló harcosa, középsúlyú bajnoka, a 2003-as középsúlyú PRIDE FC torna győztese. Az 1976-ban született, becenevén "baltás gyilkos"-nak szólított Wanderlei César da Silva 13 évesen ismerkedett meg a Chute Boxe Akadémia berkein belül a muay thai és a kickbox alapjaival, később pedig jött egy Vale Tudo, majd egy bjj iskola.


A pusztakezes vale tudo csaták, rengeteg kemény küzdelem után Silva 1996-ban mutatkozott be profiként és 1997-ig többször is kiütéssel nyert. Az IVC szervezet félnehézsúlyú övét is megnyerte 1999-ben, becenevét egyébként ezen küzdelem után kapta.


A PRIDE FC-ben 1999 Szeptemberében debütált, majd egészen 2004-ig egyetlen mérkőzést sem vesztett el. Ez 18 zsinórban megnyert küzdelmet jelent, ha a Mirko "Cro Cop" Filipovic elleni döntetlent nem számoljuk. A mérkőzést módosított szabályok szerint vívták, mely kimondta, hogy ha nincs befejezés, a meccs automatikusan döntetlenre végződik...


Pályafutása során olyan más, szintén legendás nevekkel lépett a kötelek közé vagy a ketrecbe, mint Vitor Belfort, Guy Mezger, Gilbert Yvel, Dan Henderson, Kazushi Sakuraba, Quinton "Rampage" Jackson, Ikuhisa Minowa, Mark Hunt, Chuck Liddell vagy Tito Ortiz.


Karrierje során a két legnagyobb szervezetet, a PRIDE FC-t és a UFC-t is megjárta, számtalan címet begyűjtött, jó néhány rekordot felállított, úgy mint a PIRDE történetében leghosszabb ideig tartó veretlenség (20 meccs!), Legtöbb kiütés (15), Legtöbb címvédés (4). Nézzünk pár pillanatképet e nem mindennapi karrier-útból!


https://www.youtube.com/watch?v=b4Nhgm51NOY