HFC – Idén is a fejlődés a cél

A Hungarian Fight Championship hazánk egyetlen profi MMA versenysorozata. Gáláik Győrtől Debrecenig számos városban örvendeztették már meg a kiskesztyűs küzdelmek rajongóit. Idén pedig tovább emelnék a szintet. Tánczos Gáborral, a HFC igazgatójával beszélgettünk!

[caption id="attachment_10953" align="aligncenter" width="504"]Hungarian Fight Championship bírók Tánczos Gábor és a HFC bírói csapata! (Fotó: HFC)[/caption]

ellenfelem.hu: - Hogy értékeled a tavalyi évet?


Tánczos Gábor: - A 2015 év nagyon fontos év volt a számunkra. Ez volt az első teljes nemzetközi év a Hungarian Fight Championship életében. A Sport Tv csatornáin állandóan folyamatosan jelen voltunk egész évben, ami nagy előrelépésnek számított. Számos olyan városban jelentünk meg, ahol már nem volt ismeretlen a HFC neve, valamint sikerült egy új várost is bevennünk 2015-ben, ami nagyon sikeresnek bizonyult.


Egész évünk a fejlődésről és a növekedésről szólt, ami nem áll meg 2016-ban sem. Összesen 5 eseményt, 62 mérkőzést, 369:31 percnyi tiszta mérkőzésidőt adtunk a nézőknek. Azt gondolom, hogy elindultunk egy úton, amin most szisztematikusan haladunk. Összességében elégedett vagyok az évvel, hiszen a kitűzött terveinken felül teljesítettünk, a számtalan elénk gördülő, megoldandó nehéz feladatok ellenére.


e: - Számos újítás volt látható év közben, akár technikai akár a lebonyolítás szempontjából. Milyen téren érte el szerinted a legjelentősebb fejlődést a Hungarian Fight Championship a tavalyi év során?


TG: - Mindenképp két újítást emelnék ki: az első és legfontosabb, hogy az esemény fő kártyájának felét külföldi versenyzők tették ki, torna és super fight rendszerekben. Ezzel Magyarországra vontuk a figyelmet a világ számos országából, legyen az néző, szponzor, management vagy sportoló. A második a show fejlesztései. Abból is a világon eddig még nem látott LED elhelyezést emelném ki, ami a HFC12-n a ketrec peremén volt és iszonyat jó hangulati elemként vált be a szponzorok mozgóképes megjelenítése mellett.


e: - Adódik a kérdés: milyen újítások várhatók esetleg idén?


TG: - Az idei évben még több puskaport kívánunk elsütni. Nagyon szeretnék ezekről valamit elárulni, de egyelőre még nem tehetem. Annyit viszont elmondanék, hogy az idei évadot a 'Bigger, Stronger, Harder,  HFC - The new fight zone!' promóval reklámozzuk.


Hungarian Fight Championship logo


e: - Több országból érkeztek már versenyzők a HFC ketrecébe. Kikkel voltatok megelégedve, és kik azok, akiket visszavártok idén is?


TG: - Eddig 19 országból érkeztek a HFC ketrecébe harcosok a világ minden tájáról. A harcosok közül egyik jobban teljesített, mint a másik.  Sok látványos és technikás mérkőzésen vagyunk túl, valamint élő szerződésünk van a legtöbb harcossal, így sok ismerős arc bukkan fel majd az eseményeken 2016-ban.


e: - A külföldiek mellett természetesen bőven láthattunk fiatal tehetségeket is. Számodra kinek a teljesítménye volt a legmeggyőzőbb?


TG: - Több név is eszembe jut a kérdés kapcsán. Elsőnek, a pehelysúlyú bajnokunkat, Borics Ádámot említeném, aki megállíthatatlan. Aztán ott van Guzsván Péter, aki a legnagyobbat fejlődött 2014-ről 2015-re, az ifjú titánok közül pedig Egeresi Gergőt emelném ki. 2016-ban is sokat láthatjuk majd őket.


e: - Lehet-e már valamit tudni az idei programmal kapcsolatban?


TG: - Zajlanak a tárgyalások folyamatosan a helyszínekkel kapcsolatosan, de a szponzorokkal és a versenyzőkkel is egyaránt. Készülnek a fejlesztések, tavasszal pedig startolunk! A dolgok jelen állása szerint 4 normál show biztos, hogy lesz. Ezen kívül 2 olyan dobást tervezünk, ami mindenképp kiveri majd a biztosítékot úgymond.  A Sport TV csatornáin 2016-ban is ott vagyunk fő műsoridőben és a számtalan ismétlésekkel.


e: - Van-e olyan magyar párosítás, amit eddig még nem sikerült tető alá hozni, de a tervek közt szerepel?


TG: - Azt gondolom, hogy idén a szervezethez érkező Zathureczky Zsolt érdekes mérkőzéseket ad majd az HFC nehézsúlyú bajnoki címéért. Ezen kívül több súlycsoport váltás is várható, de a levegőben van egy bajnok a bajnok elleni címmeccs is.


e: - Köszönjük!