Óriási lehetőség kapujában Bedák Zsolt

Maratoni tárgyalássorozat után végérvényesen eldőlt, hogy április 23-án, Manilában, megrendezésre kerül az a világbajnoki címmérkőzés, ahol a Felix Promotion versenyzője, Bedák Zsolt élete legnagyobb csatájában bizonyíthat.

[caption id="attachment_10837" align="aligncenter" width="504"]Bedák-Zsolt1 Fotó: Felix Promotion[/caption]

Rácz Félix, a Felix Promotion tulajdonosa és Bedák Zsolt csütörtökön kora reggeli órákban véglegesítette, és kézjegyével látta el azt a szerződést, amely garantálja, hogy Bedák Zsolt kihívhatja a WBO (Bokszvilágszervezet) kispehelysúlyú világbajnok klasszisát, a fülöp-szigeteki Nonito Donaire-t. Az összecsapás a világbajnok hazájában kerül sor, április 23-án.


Magyar ökölvívó négy éve nem küzdhetett világbajnoki címmérkőzésen, akkor Balzsay Károly a nagyközépsúlyú WBA címét tette kockára Dimitrij Sartison ellen.


Szintén kiemelendő, hogy hazai bokszoló még soha nem küzdött ilyen világsztár ellen. „Ezt a meccset egy Koko Naseem Hamed vagy Madár Roy Jones elleni meccshez tudnám hasonlítani úgy szakmai mint presztízs tekintetében” - fogalmazott a promoter.


A 33 éves Nonito Donaire összesen öt súlycsoportban szerzett eddig világbajnoki öveket, s állandó résztvevője az úgynevezett P4P ranglistának, amely kategóriáktól függetlenül a bokszvilág abszolút legjobbjait listázza.


/forrás: felixpromotion.com/