Csatára készen - Laszák Zoltán

Laszak_Zoltan-vs-Anghel-Cardos-HK19



Laszák Zoltán ismét nagy lehetőség előtt áll! Május 28-án, 12 menetes full-contact mérkőzésre hívták ki, melyen nem más lesz az ellenfele, mint a profi világbajnok német, Artur Reis!

A 184 cm magas Reis általában 81kg körül mozog, szintén komoly, 90 mérkőzésnyi rutin van mögötte és számtalan hazai, ill. nemzetközi terepen elnyert boksz, kickbox cím. Klubjának, az AKBC-Wolfsburgnak kétséget kizáróan az egyik legjobb, legeredményesebb versenyzője.


A most 24 éves Reis 2004 óta küzdősportol, 2005-ben már kerületi bajnok lett, 2008-ban pedig a Német bajnokság bronzát hódította el. Hatszoros alsó-Szászországi bajnok, hatszor nyert Elit Német bajnokságot, háromszor Német Kupát, háromszor lett első a Junior Német Openen, de négyszer lett Elit Német Bajnok is, valamint kétszer WAKO Pro bajnok.


A mérkőzés tétje sem kicsi, hiszen nem másról van szó kettejük között, mint a WAKO PRO Kick-box full-contact világbajnoki címéről, melyet Laszák Zoltán a németországi Munsterben igyekszik majd elhódítani.


ellenfelem.hu: - Kezdjük az elején! Hogyan jött ez az egész? Megkerestek kintről?


Laszák Zoltán: - Így van, a mesterem körülbelül 2 hónappal ezelőtt jelezte, hogy megkerestek minket, és természetesen azonnal igent mondtunk.


e: - Mit lehet tudni a Reis elleni meccs részleteiről? Köztes súlyban találkoztok?


LZ: - Május 27-én repülünk Németországba és május 28-án fogunk összecsapni Munster városában, a tét pedig a 78,1 kg-os világbajnoki öv lesz, tehát a megszokott 75 kg-nál ismét magasabb súlyban fogok küzdeni.


Laszak


e: - Hogyan alakulnak a sparringok? Kivel, kikkel készülsz főleg?


LZ: - A felkészülés remekül alakul. Ahogy jött a felkérés egyből elkezdtük a 12 menetes terheléseket, amik már az elején és most sem jelentenek gondot. Pontosan tudjuk, hogy hol várhatóak holtpontok, de mindig sikerül gond nélkül megbirkóznom azokkal. Az edzőm (Gnyálin István) alaposan kielemezte az ellenfelet és az edzéseken folyamatosan építjük fel és csiszolgatjuk a stratégiánkat. Leginkább ökölvívókhoz járunk sparringolni, hiszen Reis is box alapokkal bír.


e: - Mi lesz a fő stratégia Reis ellen?


LZ: - Tudjuk, hogy főleg kézzel erős, hiszen, mint már említettem ökölvívó alapjai vannak. Alapvetően igyekezni fogok lábtechnikákkal foglalkoztatni, illetve gyengíteni, és megfelelő előkészítés után ütéskombinációkat bevinni. Ezen felül kielemeztük a kedvenc támadásait és folyamatosan iskolázzuk ellenük a megoldásokat.


e: - Hogy érzed, szerinted mi lesz a legnagyobb előnyöd ellenfeleddel szemben?


LZ: - Elsősorban az, hogy nagyobb technikai repertoárral rendelkezem, ezalatt főként a lábtechnikákra gondolok, és könnyen tudok váltani a küzdőstílusom is, ha szükség van rá.


e: - Készülsz fejben is? Végig szoktad pörgetni a meccseket magad előtt?


LZ: - Természetesen igen, mindig készítek jegyzeteket, azokról a megoldásokról, amit alkalmazni fogok egy-egy mérkőzésen, továbbá felsorolom az erősségeimet, amik segítenek felülkerekedni ellenfeleimen.


Köszönjük az interjút és további sikeres felkészülést kívánunk! Természetesen szurkolni fogunk!


Az alábbiakban Reis felkészüléséből láthattok részleteket, de ugyanazen a linken a mérkőzés is követhető lesz majd 28-án!


http://www.wako.tv/watch.php?vid=f2ee81b6c