Forma és Funkció - A gyors és egészséges reggeli

Új rovatunk - a Forma és Funkció - első részét olvashatjátok. A múltkor megismerhettétek Kovács Diát, akitől ezentúl oldalunk hasábjain is kaphattok tippeket mozgáshoz, táplálkozáshoz és az egészségesebb élethez.

Kovács_Diána_kettlebell

A bemutatkozás után tehát bele is vágnánk a közepébe. Dia ebben a cikkben arról írt Nektek, hogy miként is kell egészségesen indítani a napot gyorsan elkészíthető, ízletes reggelikkel. Nézzük tehát:


Mint tudjuk az álom-alak nem (csak) a teremben születik. Sokkal inkább a konyhában. Hamar el is jutunk az általam olyan sokat hallott - és lehet itt sokan felszisszentek - de kifogáshoz, hogy "Nincs időm, ennyit foglalkozni a főzéssel, dobozolással stb...".


Ki kell ábrándítsalak. Nekem sem, sőt senkinek sem fér bele több idő a nap 24 órájába, mégis sokan megoldjuk az étkezést.


Arra gondoltam hozok nektek pár gyorsan, és egyszerűen el és előkészíthető reggeli alternatívát, mert tudjátok: "Never skip Breakfast".


1. Zabkása
Számomra az abszolút, megunhatatlan kedvenc. Millióféleképpen elkészítheted. Én legtöbbször cukormentes mandula, kókusz vagy zabtejjel főzök fel finomra darált, vagy őrölt zabot. És telepakolom azzal ami épp itthon van. Gyümölcsökkel, magokkal stb..


2. Saját készítésű müzli
Én ezt mindig előző este készítem el, és legtöbbször magammal is viszem. Ami nálam belekerül: Natúr, cukormentes joghurt, fekete és/ vagy fehér chia mag, zab, vaníliás proteinpor (vagy ki milyet szeret) különböző magok (mandula, dió, kesudió) puffasztott amaranth (bársonyvirág), és gyümölcsök. Néha cukormentes kakaópor vagy fahéj.


dia_müzli


3. Frittata:
Az olaszok azért értenek a kajához. :)
Ha van időd reggelizni, és nem úton kell megenned, akkor ez az omlett is tökéletes  választás lehet. Én mindig telepakolom szezonális zöldségekkel, de ha nem vagy túl kreatív simán boríts bele némi párolt zöldséget.


4. Zabkeksz:
Amikor rohanok a kedvencem, mert előre elkészíthető, könnyen becsomagolható, és finom. Keverj össze 100 g zabot, egy tojást, némi proteint, eritritet, olvasztott kókuszzsírt, és tetszőleges magvakat, gyümölcsöket. Formázz belőle kis kekszeket, és hirtelen 180 fokos sütőben süsd meg.


5. Smoothie:
Ennél gyorsabban semmit nem lehet elkészíteni. :)
Fogj egy smoothie makert, és dobálj bele mindent, amit szeretsz. Zöldséget, gyümölcsöt, gyümölcslevet, zabot, mogyoróvajat vagy az összes eddig felsorolt reggelit és turmixolj! :D


dia_Smoothie


Ne feledd! Az vagy, amit megeszel. ;)  Hajrá!


Kovács Diána


Hold Strong Vienna