Gilányi Attila - Világbajnokság után

Gilányi Attila


A svédországi Jönkopingban rendezett 2016-os IFMA Világbajnokság magyar eredményei már ismertek, oldalunkon végigkövettük a magyar szempontból fontos napokat, amikor is versenyzőink kapcsán érintettek voltunk.


Herceg Alex Valentin a hétvégén, Jaffar Al-Qashaami ellen maradt alul a pontozólapokon, hazai pályán erős hátszelet kapó harcos ellen, míg Gilányi Attila a keddi napon, Rogava Tsotne ellen, akit még olyan nevek, mint Ismael Londt, Stefan Leko vagy Paul Slowinski is csak pontokon tudott legyőzni, extra menetben eddigi pályáján.


Az alábbiakban Gilányi Attila a versenyről, szervezésről, a tapasztaltakról számol be olvasóinknak, de természetesen említésre kerül nála 15kg-val nehezebb ellenfele és a perspektíva, a tervek, a remények is. Következzenek hát Gilányi Attila szavai!


"Mikor legelőször felmerült a lehetősége annak, hogy ki lehet ide jutni, azóta izgatottan vártam ezt. Erre a versenyre koncentrálva - prioritást adva neki sok mással szemben - próbáltam az időmet és az erőmet a legjobban beosztva, a legjobb tudásom szerint készülni.


Úgy gondolom nem vettem fél vállról a dolgot. Méltó módon akartam a csapatot, hazánk színeit képviselni. Mikor össze állt minden és az anyagi források is rendelkezésre álltak, biztos volt az utazás, nagyon nagy büszkeséggel töltött el, hogy a válogatott színeiben, a csapat tagjaként én is részt vehetek a világbajnokságon! Ezúton is szeretném megköszönni a támogatást mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult ehhez.


Az utazás első pillanatától fogva minden nagyon szuper volt. Profi módon, - Dudok Károly elnök szavaival élve - parádés szervezéssel jutottunk el a helyszínre, ahol már az IFMA világszervezet előkészületeinek kényelmét, figyelmét élvezhettük. Valóban a parádés a legjobb kifejezés a tapasztaltakra!


IFMA-Muaythai-Vilagbajnoksag-2016


A rendezvény jól átgondolt módon, a legapróbb részletekre is odafigyelve, a csapatok és versenyzők igényeit kielégítve indult, folytatódott és tart még mindig. A korábban leírtak szerint nagyon sokan vannak itt. Tényleg túlzás nélkül állíthatom, hogy részben a világelit gyűlik össze egy ilyen versenyen. Tulajdonképpen már az fantasztikus élmény, hogy köztük lehetünk és velük együtt mérettethettük meg magunkat.


A várakozást nem tartottam idegőrlőnek. Mondhatnám lehetőséget adott az élet, hogy csiszoljunk és élesítsünk a formán. Hasznosan töltöttük, töltjük a rendelkezésre álló időt. Mire oda került a sor, hogy szorítóba léphetek nem volt bennem hiányérzet - felkészültem, megtettem, megtettük amit tudtunk.


Egy valóban rutinos ellenféllel kerültem szembe, nálam 15kg-val nehezebb, tapasztaltabb ukrán versenyzővel. Arra építettünk,hogy pont a súlykülönbségből fakadó mozgékonyságomat és robbanékonyságot próbáljuk kihasználni, de lazaságával, könnyedségével uralni tudta a helyzetet, egyszerűen jobb volt most nálam, a végén pontozással sikerült győznie.


Úgy gondolom a tapasztaltakból tudok erőt meríteni, amíg itt vagyunk figyelek és tanulok a látottakból illetve a hátralévő időben is edzünk, Szabó László szívvel-lélekkel foglalkozik velünk!


Van hová fejlődni, és van perspektíva, hogy hová lehet eljutni a versenyzésben. Bízom benne, hogy a lehetőségeinket kihasználva alkalom nyílik még rá, hogy ilyen közegben tegyük magunkat próbára! Még egyszer köszönet a szövetségnek és a támogatóknak a lehetőségért, hogy eljuthattunk ide, megtiszteltetés, hogy képviselhettük Magyarországot.


Vasárnap megyünk haza, addig itt vagyunk, figyelünk, tanulunk, barátokat szerzünk, kapcsolatokat építünk. A jövőnkön dolgozunk azzal, hogy az itt eltöltött időnket a lehető legjobban, leghasznosabban éljük meg."