Heti összefoglaló (85.)

Az elmúlt vasárnap ugyan kivételes módon elmaradt a Heti összefoglaló, de most visszatérünk a megszokott kerékvágásba, és összesürítjük a hét eseményeit egy cikkbe!

IMG_0866

Hétfőn olvashattátok, hogy átadták a Sportcsillagok Ösztöndíjakat, melynek keretében 19 küzdősportoló részesül támogatásban. A Technikák rovatunkban Nagy Tamás ezúttal egy állóképesség javítására kiválóan alkalmas gyakorlatsort mutatott Nektek videóval szemléltetve.


Május első hetében rendezte meg az ICO - International Combat Organization szervezet Európa-bajnokságát Rómában. Akár a Harcosok Klubja 22 rendezvényen való szereplés, a "római vakáció" is igen jól sikerült az  Unicentrál Bull's Kick-Box and Thai-Box Klubnak! Európa-bajnoki címet szerzett: Schwéger Tímea (-55kg, muay thai), Grónai Sándor (-65kg, muay thai), Leisztner Csaba (+95kg, muay thai / +95kg, veteran muay thai), Kovács Olivér (-50kg, kadett muay thai light / -55kg K-1 light), Katona Éva (-50kg, muay thai light).


A Bull's csapatát erősítette a nagyszerű Re-Gymes Hajdú Gábor is, aki sérülésével mit sem törődve két kategóriában is fantasztikusan szerepelt: ezüstöt szerzett mind a Low-Kick Light +95kg, mind pedig a Muay Thai +95 kg veterán kategóriában, miközben a csapat otthon maradó része a Harcosok Klubja 22 gálán remekelt. Nagy Dávid megvívta élete első mérkőzését -78kg K-1-ben és egyhangú pontozással aratott győzelmet, míg a nehézsúlyú Benkovics András az extra menetben nyert a rendkívűl tapasztalt Nnadi Kristóf ellen. A budapesti brigádot egyébként Nardelotti Zoltán és Dudás Szabolcs segítette.


Kedden Cirjenics Miklós remek teljesítménye volt az első cikk témája. Miki a Bakuban megszerzett ezüstérmével karnyújtásnyira került Riótól. Érmek is jutottak erre a napra, a Halker-KirályTeam 5 fős csapata 12 éremmel tért haza a Yokoso Dutch Openről, a nívós holland kick-box versenyről!


Szerdán a Felix Promotion ceglédi gálájával kapcsolatban Kovács Zoltánról és grúz ellenfeléről cikkeztünk. Este rátértünk a hétvégén megrendezett XXII. Magyar Kickbox Világkupára. Ennek kapcsán Juhász Gáborral, a Magyar Kick-box Szakszövetség alelnökével beszélgettünk.


vilagkupa


Csütörtökön kitekintettünk külföldre kicsit, ennek oka a Canelo vs Golovkin összecsapás volt. A WBC elrendelte Saul Alvarez számára a Golovkin elleni kötelező címvédést. Egy már megtörtént legendás mérkőzésre is rátekintettünk ezen a napon, ez nem más volt, mint a GSP vs Serra első felvonása, ami az MMA sport történetének máig legnagyobb meglepetését hozta!


canelo vs golovkin


Pénteken egy másik magyar érdekeltségű versenyre hívtuk fel a figyelmeteket. Négy judósunk küzdött az Olimpiai kvalifikációért Kazahsztánban. Folytatásban újra a Felix Promotion gálája került szóba, és ezen belül Harcsa Norbert a Hunanyan elleni meccs után igyekszik helyretenni a dolgokat. Csak előre tekint és Erdei Zsolttal az oldalán biztos a győzelemben! Még egy elemzés erejéig visszatértünk a Harcosok Klubja 22 gálára, és a Fábián Kristóf vs Bakacs Dezső mérkőzést vettük nagyító alá.


Szombaton a főszerepben a MOM Sportközpontban zajló XXII. Magyar Kickbox Világkupa volt. Délelőtt a beharangoztuk a napi párosításokat, illetve a linket is mellékeltük, mellyel a neten követhettétek az eseményeket. A Los Angelesben zajlott Glory 30 gáláról hatalmas összecsapások voltak, így nem hagyhattuk ki, hogy ne számoljunk be róla. Este visszatértünk a Világkupára, ahol már számos magyar éremnek örülhettünk.


habash


Vasárnap is folytattuk a Világkupáról való tájékoztatást. A harmadik nap beharangozásával találkozhattatok délben. Este pedig, a nap zárásakor már 342 magyar éremnél járunk! Ebből  89 arany, 100 ezüst, 153 bronz! Gratulálunk!



Ez volt tehát a Heti összefoglaló, kövessetek minket a következő héten is!

ellenfelem.hu - A harcos közösség