Újabb rekord a Budapest-kupán

Újabb rekordokat döntött a régió egyik legjelentősebb utánpótlásversenye, a 29. Budapest-kupa. A négy korcsoport (U18, U15, U13, U11) részére kiírt viadalon húsz ország 1446 judósa lépett tatamira, ez a létszám kétszáz fővel magasabb a tavalyinál.

budapest2016kupa2

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az idei Budapest-kupát, a Budapesti Regionális Judo Szövetség rangos versenyének első napján 752, a második napján 694 judoka szerepelt. A külföldiek közül legnagyobb létszámban a csehek (310 induló), a lengyelek (210 induló) és a szlovákok (66 induló) érkezetek. Természetesen magyar judósokból sem volt hiány az elmúlt két napban: szombaton 69 klub 376 judokája, míg vasárnap 65 klub 329 judósa képviselte hazánkat.


A komoly létszám érthető, az ifjúságiak az Európa-bajnokságon és az EYOF-on, a serdülők a győri Európa-kupán való indulásért válogatóztak.


A sikeres verseny után a szervezők már a jövő évre is gondolnak, szeretnék elérni, hogy minél több nemzet versenyzői – köztük a japánok – részt vegyenek a viadalon. Az évről évre növekvő létszám pedig akár újabb versenynapok bevonását eredményezheti.


Hétfőn és keddi napon is benépesült az UTE Jégcsarnoka, valamint a Horváth István judoterme. A kétnapos nemzetközi edzőtáborban nagyon sokan itt maradtak, mintegy ötszáz judós készül Budapesten a soron következő megmérettetésekre. Mindkét napon 10 órától 12 óráig, illetve 16 órától 18 óráig tartják a közös edzéseket a szervezők, amelyeken junior és felnőtt válogatottjaink részt vesznek.Részletes eredmények ITT olvashatók

/forrás: judoinfo.hu/