BJJ - A Gi összehajtogatása

A brazil jiu jitsuhoz köthető témakörökben már számos dologról volt szó oldalunkon, így az öv és a nadrág megkötését, az ujjak szalagozását és a karfiolfül kezelését is körbejártuk már. Ezúttal a Gi összehajtogatása van terítéken!

Gi összehajtogatása

A felszerelésünkre való odafigyelés a küzdősportok űzésének egyik alapfeltétele, amit nem csak arra vagy úgy lehet érteni, hogy megfelelő minőségű termékeket vásárolunk, de a tisztításuk és megóvásuk is rendkívül fontos. Egyrészt higiéniai szempontokból, másrészt az állapotunk hosszútávra való biztosításának érdekében. A Gi épp úgy a felszerelésünk része, akár egy bokszkesztyű vagy a fogvédő!


Rákanyarodva a cikk témájára, egyes tradicionális harcművész iskolákban elvárás, hogy a felszerelés makulátlanul nézzen ki, így az öv helyes megkötve, a Gi pedig tiszta állapotban legyen. Egy-egy edzést követően sokan elintézik annyival a dolgot, hogy - mint egy konyharuhát -, csupán behajítják a táskájukba a Gi-t, pedig összehajtogatva sokkal kevesebb helyet foglal el, mintha csak simán begyűrnénk!


Ahogy az öv megkötésének, úgy a Gi összehajtogatásának is több módja létezik, hiszen az edzések során az izzadságtól a Gi megszívja magát, amitől eleve nehezebb lesz valamivel összehajtani, így más módszer kell a száraz, tiszta és a már használt Gi-hez. A módszerek közül most az egyik legegyszerűbbet sajátíthatjátok el az alábbi videó segítségével. Fontos, hogy más módszert kell alkalmazni a a tiszta, száraz Gi összehajtására és mást az edzés után.


A lentebb bemutatott művelet segítségével, amikor otthon az átizzadt Gi-t kiterítitek edzés után, lényegesen kevesebb gyűrődés lesz rajta, és ahogy már fent is említettük, kevesebb helyet is foglal el így a táskánkban, ha végrehajtjuk ezt a rövid kis "mutatványt"! Jöjjön a Gi összehajtogatása!


Sok sikert! 


 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=mvqlZ0ALKjQ&w=560&h=315]