Először versenyeztek Budakeszin a kempósok

Három éve indult kempo oktatás, most pedig az első versenyt is megrendezték Budakeszin. A debütáló kupán tizenhét egyesület vett részt.

[caption id="attachment_13016" align="aligncenter" width="504"]budakeszi_kempo_kupa fotó: Magyar Kempo Szövetség[/caption]

Szűk egy héttel az I. Kempo Grand Prix-t követően ismét újonc versenyt avatott a Magyar Kempo Szövetség. Az I. Budakeszi Kempo Kupára tizenhét egyesület nevezett, mintegy nyolcvan indulóval. A helyi Prohászka Ottokár egyházi iskola tornacsarnoka modern és kulturált körülményeket biztosított a sikeres lebonyolításhoz. A versenyen kata, fegyveres kata, semi kempo, chikara kurabe és full kempo (14 alatt kempo kumite) kategóriákban mérték össze tudásukat a zömében fiatal és feltörekvő harcosok.


A debütáló kupa megnyitóján Bakács Bernadett, a település alpolgármestere köszönetet mondott a helyi szervezőknek és a Magyar Kempo Szövetségnek, amiért Budakeszi is bekerült az országos versenyek vérkeringésébe.


A házigazda Budakeszi Kempo Iskolában néhány évvel ezelőtt kezdődött el a kempo harcművészeti stílusirányzat oktatása. Vezetője sensei Szilágyi András 2. danos mester. Azóta az egyesület több versenyzője nyert már világkupát, szerzett érmes helyezéseket Európa-bajnokságon és országos tornákon.


Az I. Budakeszi Kempo Kupát végül az SVSE nyerte. Második helyen a Felcsúti Fehér Tigrisek végeztek, harmadikként pedig a hazai sportolók zárták a viadalt.Végeredmény (1-6. hely):


  1. SVSE

  2. Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE

  3. Budakeszi Kempo Iskola

  4. Csepeli Pitbullok

  5. Bicskei Harcosok Kempo HSE

  6. Herceghalmi Kempo Dojo SE


A harcosok egy kis pihenőhöz jutnak az elkövetkező időszakban, majd megkezdődnek a nyári összetartások, amelyek közül kiemelendő a Magyar Kempo Szövetség 2016. július 25-31. közötti központi edzőtábora.


/forrás: hungariankempo.hu/