Ez volt a GLORY 31 Amszterdam

A GLORY 31 hatalmas csatákat, izgalmakat hozott a sport rajongóinak! Nézzük!

glory31-lead


A GLORY 31 brutálisan nagy csatákat hozott az amúgy is magas minőséghez szokott holland publikum színe elé. A frissen szerződtetett Saenchai, Roosmalen, Sittichai, Londt és Gerges, Kongolo, Groenhart nevei mind garaciát jelentettek arra, hogy nem fogunk unatkozni.


Közhely vagy sem, de tényleg egyszerűbb lenne felsorolni, hogy melyik csata, melyik párosítás nem volt izgalmas. A Superfight Seriesben Zack Mwekassa, az afrikai harcos ismét hatalmas pusztítást végzett. A szenvedő alany ezúttal Mourad Bouzidi volt, akit három leütés után leléptettek, így a találkozó az első menetben véget ért, Mwekassa pedig kapott egy interim félnehéz bajnoki övet. A jelenlegi bajnok Artem Vakhitov sérülés miatt pihen, de amint visszatér garantáltan hatalmas csatát láthatunk majd közte és Mwekassa között.


Saenchai meccsén sokan "köpködtek" a bíróra, érthető okokból - Stefano Valenti szörnyű munkát végzett egész este. Az értelmetlen pontlevonás miatt Saenchai nem olyan nagyon sokkal nyert, pedig láthatóan szinte csak szórakozott Eddy Nait-Slimani ellenében. Amolyan öröm-bunyó volt ez ettől a hihetetlen tehetségtől.




[caption id="attachment_13356" align="aligncenter" width="504"]GLORY 31 Saenchai Saenchai reptet[/caption]

Akik szeretik a technikás, kimért, sakkjátszma-szerű meccseket, azoknak muszáj látnia Josh Jauncey és Anatoly Moiseev meccsét. A könnyűsúly két legjobb, legtechnikásabb harcosának meccsén minden volt, amit az értő szemek értékelhetnek. A találkozót ugyan három menet után a pontozólapokon Moiseev nyerte, de mindkét harcosban sok fantázia van még. Bőven van hova fejlődniük és egészen biztosan meghatározó tényezők lesznek a sportágban.


A négyfős váltósúlyú torna tele volt tűzijátékkal - Murthel Groenhart a harmadik menetben TKO győzelmet aratott Karim Benmansour felett, Yoann Kongolo egy hajszállal legyőzte Harut Grigoriant, így a két csapattárs végül összekerült a fináléban. De közben még megejtették a Hesdy Gerges vs Ismael Londt találkozót is.


Mit lehet mondani erről? A bíró, Valenti ismét "alkotott". A harmadik menetben mindkét harcostól levont egy pontot klincsért... A gála után többen felvetették, hogy petíciót küldenek az ISKA-nak miatta. Na de nézzük a meccset! Gerges - valószínűleg a sok narancslétől - igen kiizmosodva lépett a kötelek közé, mely többeknek is feltűnt. Ettől függetlenül technikailag nagyon rendben volt. Londt meg valahogy furcsa volt, mint mindig. Nehéz élvezni a stílusát. Mindenesetre egy extra menet simán belefért volt, azonban a meccset egy hajszállal Londtnak adták.


A már említett váltósúlyú torna fináléjában, tekintve, hogy mind Kongolonak, mind Gorenhartnak Mike Passenier az edzője, az "öreg" kiült a kispadra, mert nem akart egyikük mellett sem dönteni a másik kárára. A srácoknak egymás között kellett lejátszania a csapattag vs csapattag drámát.




[caption id="attachment_13357" align="aligncenter" width="504"]GLORY 31 Bouzidi Bouzidi egy Mwekassa pofon után a kötelek alá pihent[/caption]

A kiegyenlített első két menet után Groenhart egy hatalmas térdessel talált, leküldve Kongolot. Ezután átvette az irányítást, amit a menet végéig magánál is tartott. Pontozásos győzelmet aratott, majd kihívta Nieky Holzkent, akivel nem is olyan rég egyszer már összecsaptak. Nem túlzás állítani, hogy az utóbbi évek legkeményebb csatáját Murthel Groenhat adta Holzkennek. Természetesen Holzken sem szégyenlős stílusáról ismert vagy arról, hogy megfutamodna a kihívások elől, így a Twitteren el is fogadta azonnal a felkérést a táncra.


Robin van Roosmalen címvédése Sittichai Sitsongpeenong ellen ezúttal nem sikerült. Első találkozójukkor sokan Sittichainak adták a meccset, ezúttal pedig a harmadik menet kapcsán nem értettek egyet a legtöbben. Az első kettőt a thai, míg az utolsó kettőt Roosmalen vitte. A döntésen felmérgesedve a holland kiviharzott a ringből. Állítása szerint nem haragszik Sittichaira, azonban továbbra is bajnokként tekint magára. Roosmalen pedzegette már párszor az MMA témát és csak remélhetjük, hogy nem fordít hátat a kickboxnak.


Nem mellesleg a gálán mind Bard Hari, mind pedig Rico Verhoeven jelen volt, a GLORY pedig gőzerővel dolgozik, hogy tető alá hozza összecsapásukat. Ezt nemrégiben egy interjúban a GLORY CEO-ja, Jon Franklin is megerősítette. A sportnak csak jót tehet, hiszen Hari komoly húzónév még mindig, ráadásul nehézsúlyúakról van szó, ami eleve nagyobb érdeklődésnek örvend minden küzdősportban.


Na de térjünk vissza a GLORY 31-hez és nézzünk pár szemelvényt Mwekassa alakításából!


https://www.youtube.com/watch?v=tDXRO2pcL7s