Javában zajlik az ifjúsági ökölvívó EB

Van még kiért izgulni a 2016-os, anapai ifjúsági ökölvívó EB kapcsán!

ifjúsági ökölvívó EB Anapa 2016


Eseményekkel teli a június a nemzetközi ökölvívó életben, s ebben a forgatagban a mi csapataink is részt vesznek. Az immáron negyedik napja tartó anapai ifjúsági Európa-bajnokság után ott a bakui olimpiai kvalifikáció, majd a hazai, kaposvári junior Európa-bajnokság is.


A Fekete-tenger partján fekvő Anapában (Oroszország) rendezett ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságnak a magyar csapat 10 versenyzővel vágott neki. A Balzsay Károly, Füzesy Zoltán, Alvics Gyula, Gregárik Krisztián edzők vezette "különítményt" Dolmányos József bíró és Wida József csapatvezető kísérték el a komoly vizsga helyszínére, ahova a fontos felmérőnek számító, Egerben rendezett Bornemissza emlékversenyről érkeztek.


Az egri verseny sem zajlott könnyen, problémák nélkül, hiszen ahogy Füzesy Zoltán, az ifjúságiak szövetségi edzője nyilatkozott, az alsó súlycsoportokban nem tudták felmérni, hol tartunk valójában. Virbán Gábornak nem volt ellenfele az 52 kg-ban, az 56 kilós Serbán Henrik pedig súlyproblémákkal küzdött, és nem indult. A 60 kg-ban Németh István a döntőben szoros meccsen kapott ki, a 64-ben Kontrecz Márk kézsérülés miatt nem indult.


A 69 kg-os kategóriában Kozák László három mérkőzést nyert magabiztosan, így a végső győzelem is az övé lett. A 81 kg-ban Tallósi Péter mindhárom mérkőzését nyerte, a kapitány szerint „egész jól kezd összeállni” a bunyója. Szupernehézsúlyban Vincze István diadalmaskodott.


Az egri verseny után Füzesy elmondása szerint már csak frissíteni, lendületbe hozni, motiválni igyekeztek a 10 fős csapatot az anapai ifjúsági ökölvívó EB-re. És hogy kik utaztak?


49 kg Virbán Gábor
52 kg Szaka István
56 kg Serbán Henrik
60 kg Németh István
64 kg Kontrecz Márk
69 kg Kozák László
75 kg Oláh Ádám
81 kg Tallósi Péter
91 kg Komor Norbert
+91 kg Vincze István


Anapában az ifjúsági ökölvívó EB-n az 52kg-os Szaka István mindjárt az első napon győzelemmel kezdett, amikor is német ellenfele felett 3-0-ás diadalt aratott. Serbán Henrik sajnos 2-1 arányban alul maradt Fady Malakh ellenében. Ezen a napon lépett ringbe Kontrecz Márk (64 kg) és Vincze István is (+91 kg).


A második nap jóval savanyúbbra sikerült, hiszen három ringbe-lépő versenyzőnk közül egyik sem jutott tovább. A 60 kg-os Németh István egy horvát, Kontrecz Márk egy fehérorosz, Vincze István pedig egy litván ellenféllel szemben húzta a rövidebbet.


Az ifjúsági ökölvívó EB harmadik napján ismét három versenyző lépett kötelek közé. Név szerint Kozák László, Tallósi Péter és Komor Norbert. Kozák és Komor pontozással kikaptak, míg Tallósi a második menetben, egy sérülést követően TKO győzelmet aratott, így továbbjutott. Következő ellenfele a finn Aliu Krenar lesz. De ismét kötelek közé lép Szaka István is, aki reméljük, hogy megismétli az első napon hozott teljesítményét vagy felül is múlja azt és győztesen távozik majd ezúttal is a szorítóból!


Az élő közvetítés linkjei:


https://www.youtube.com/watch?v=EPmgk6pJQRU

https://www.youtube.com/watch?v=yyLscG-WEyQ

/boxing.hu nyomán/