Sorsoltak a bakui Olimpiai kvalifikációs tornán

Hét magyar ökölvívó utazott el Bakuba, hogy az utolsó előtti Olimpiai kvalifikációs tornán a még szabad 39 helyből minél többet begyűjthessen. Tegnap megtörtént a sorsolás.

[caption id="attachment_13242" align="aligncenter" width="504"]Nyéki Georgián Nyéki Georgián nehéz ellenfelet kapott az első körben[/caption]

A hét magyar versenyző közül az 52 kg-ban induló Európa-bajnoki bronzérmes Csóka Nándor kapta a legnevesebb ellenfelet: a riói olimpiai tesztverseny győztesével, a japán Riomey Tanakával sorsolták össze. Hozzá hasonlóan nevesebb ellenfelet kapott a 64 kg-ban Nyéki Georgián is, aki a tavaly négy nagy tornát is megnyert francia Hassan Amzile ellen kezdi meg szereplését.


A legkevesbb ideje a sorsoláson gondolkodni a már két olimpiát is megjárt Varga Miklósnak volt, mert ő már ma, csütörtökön este a kötelek közé lépett egy különösebben nem ismert kirgiz öklöző ellene. Miki az első akadályt sikerrel vette, és pontozással legyőzte kzhol Sulaymanbek Uulu-t.
Párosítások:

52 kg Csóka Nándor - Ryomei Tanaka, Japán
56 kg Tar Sándor - Juan Reyes, Guatemala
60 kg Varga Miklós - Akzhol Sulaymanbek Uulu, Kirgizisztán
64 kg Nyéki Georgián - Hassan Amzile, Franciaország
69 kg Bacskai Balázs - az Oliver Flodin, Svédország - Gustavo Caicedo Mina, Ecuador meccs győztesével
81 kg Hámori Ádám - Arkadiusz Szwedowicz, Lengyelország
91 kg Sávoly Gergő - Salar Gholami, Irán


Első szerepléseikkel a mieink ebben a sorrendben mérkőznek: június 17-én Hámori Ádám, 18-án Bacskai Balázs és Sávoly Gergő, 19-én Csóka Nándor és Nyéki Georgián, 20-án Tar Sándor.


/A monokli.com cikke bővítve/