Steve Maxwell - Teniszkönyök és kézfájdalmak

Steve Maxwell



Steve Maxwell ezúttal a kézfájdalmakat, teniszkönyököt veszi górcső alá és egyszerű, olcsó gyakorlatokat mutat a hatékony kezelés és megoldás érdekében! Nézzük a részleteket!

Maxwell meglátása szerint a teniszkönyök a túledzettségből, a karok túlzottan egyoldalú használatból ered, de nagy az esélye annak is, hogy szabálytalan a formánk is bizonyos gyakorlatok végrehajtása közben. Szerencsére van néhány kiegészítő mozdulat, mellyel egyensúlyozni lehet a különböző súlyok, súlyzó-rudak, kötelek, kettlebellek és egyebek szorongatását. Erre mutat pár ötletet Steve Maxwell az alábbi videóban.


A legtöbben soha sem próbálják meg szétnyitni ujjaikat valamilyen terhelés ellenében, Maxwell pedig egy nagyon egyszerű és olcsó módszert mutat: egy nem túl erős gumiszalag képében. Mindössze annyi dolgunk van, hogy napi 50x-100x szétnyissuk ilyen módon összegumizott ujjainkat, egy másodpercig megtartsuk, majd összezárjuk őket ismét.


Az alkar izmainak kinyújtása szintén egy fontos tényező, Maxwell pedig erre is egy egyszerű, hatékony módszert mutat, melyhez egy asztalon kívül semmire sincs szükség. Ahogy a videón látható, kinyújtott karjait az asztal lapjára helyezi, az ujjak teste felé néznek és minimális nyomással így nyújta ki az ujjakat, kezeit.


Nem muszáj mindkét kezet egyszerre és jobb lassan csinálni, óvatosan, amennyiben merevek kezeink, csuklónk. Először ujjhegyeinket rakjuk az asztalra, majd szép lassan lenyomjuk karunkat, amíg tenyerünk nem ér az asztal lapjára. Lassan kifordítjuk a karunkat kicsit, hogy a bicepsz ín kiegyenesedjen. Minden nap végezzük a gyakorlatot, törekedjünk a 30mp-ig kitartott nyújtásra.


Amint a 30mp megvan, lassan hajlítsuk be könyökünket és próbáljuk vele minél inkább megközelíteni az asztal lapját. Az ujjakat tartsuk a lapon kinyújtva, ameddig csak lehet. Amint elkezdenek ujjaink lecsúszni a lapról, hagyjuk őket szépen becsukódni.


Ha eszközzel vagy súlyzóval végzünk csuklóerősítő gyakorlatokat, ahol a tenyerek lefelé néznek, a csuklónk legyen a könyök vonala felett, a könyököket pedig tartsuk összezárva testünknél.


Óvatosan, lassan, okosan és hamarosan érezhetően jobbak lesznek karjaink!


https://www.youtube.com/watch?v=Qghg4GJVPw8?feature=oembed&wmode=opaque&rel=0&showinfo=0&modestbranding=0