Edzőtáborozott a kick-box válogatott

A múlt héten 105 fő részvételével zajlott a Balaton északi partjának egyik legszebb településén, Csopakon a light-contact és kick-light szakág idei nyári edzőtábora.

csoportkép

A programban naponta három edzés szerepelt, két napon keresztül, majd ezt követően egy teljes regenerációs pihenőnap következett, amelyet szabadidős programokkal, kirándulással, strandolással színesítettek a szervezők. A tábor helyszíne a Csopaki Üdülőfalu, amely a tábor teljes időtartamára strandbelépőt biztosított a résztvevőknek. Mivel a strand néhány perc sétával elérhető, így az edzésnapok programjai közé is beilleszthető egy-egy rövid fürdőzés.


Zrínyi Miklós, Dancsó Zoltán, Olasz Attila, Hirsch Viktor és Szántó Sándor által vezetett edzéseken életkor és tudásszint szerint, csoportbontásban készülhettek a sportolók, így megfelelő figyelem hárult mind a válogatott versenyzőkre, mind a fiatalabb vagy a kevésbé rutinos sportolókra is.


Az idei évtől a light és kick-light válogatott új szakmai vezetéssel készül az Utánpótlás Világbajnokságra és a Felnőtt Európa-bajnokságra. Dancsó Zoltán és Olasz Attila fiatalos lendülettel vezeti a tréningeket. A dinamikus, pörgős edzések felkészítik az augusztus végén, Írországban megrendezendő Utánpótlás Világbajnokságra készülő versenyzőket. Az ő esetükben a tábor célja az volt, hogy minél jobb edzettségi állapotba kerüljenek, valamint a rengeteg küzdelem mellett a sportágspecifikus mozgásukat is tökéletesítsék.


A menetrend szerint reggel 7.30-tól futóedzéssel indult a nap, majd 11 órakor boxedzés, délután pedig több csoportban lebonyolított kéz-és lábtechnikai kick-box tréning következett, természetesen valamennyi edzésen helyet kaptak az erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatok is.


kickbox_light_edzotabor


Csopakon tehát minden lehetőség adott, hogy sportolóink elérjék a saját maguk által kitűzött céljaikat, legyen szó akár a világbajnokságra történő felkészülésről, a technikai fejlődésről vagy csupán tapasztalat szerzésről. A környezet és a lehetőségek kitűnőek. Az edzések magas színvonalúak, változatosak, és edzőpartnerekből sincs hiány a garantált jó kedv mellett.


A motiváció elősegítése érdekében azok a sportolók, akik az első félévben kimagaslóan teljesítettek, bekerültek a 4Fight márkajelzéssel ellátott, küzdősport felszereléseket gyártó cég ”4Fight Team” elnevezésű csapatába. Ezen sportolók egy-egy teljes garnitúra védőfelszerelést és egyéb értékes ajándékokat kaptak, melyet Béres János, a cég vezetője, személyesen hozott el nekik. Az edzőtábor szombaton este egy táborzáró közös főzés várta.


-Gregor László