Muaythai Island 3 - beszámoló

Ez volt a Muaythai Island 3, a nagyszerű, kilenc napos muaythai edzőtábor a szentendrei Pap-Sziget Campingben!

Muaythai Island 3


Remek lehetőség volt a muaythai szerelmeseinek, versenyzőknek a 2016. július 2-10 között tartott Muaythai Island edzőtábor, a majd' 200 győztes Muay Thai meccsel rendelkező Phetsangkhat "Check Bin" Deo, Rajadamnern bajnok, orosz K-1 Grand Prix torna-győztes Thai harcos vezetésével! A táborról most a főszervezők egyike, a Szentendre Gym edzője Skrobár Róbert mesél nektek!



Ez volt tehát a Muaythai Island 3!

Hála nektek, ismét csak telt házas edzőtábort hoztunk össze, hiszen minden nap negyven feletti létszámmal dübörgött a ring a papszigeti sátor alatt! A Get-Gym motorja Beck Jenő, és a szentendrei Muaythai Mania csapat parádés tábort rittyentettek a Papsziget camping ősi fáinak árnyékába!


Check Bin, az instruktor már nem ismeretlen a muaythai szerelmesei számára, hisz már tartott edzőtábort Szentendrén. Ezúttal azt kértük tőle, hogy figyelje a srácokat és találja ki, mi az, amiben a legnagyobb segítségünkre lehet. Rögtön az első nap megvolt az irány. Az alapvető hiba az, hogy nincs megfelelő alap, amire építeni lehet. Így elkezdődött a „basic” azaz az alapmozgás, a helyes távolság, a küzdőállások bevésése, és a klincs. A nyolcadik napon pedig már láthattuk is az eredményt. A pofonpartyn már nem a szökdelős kickbox, meg a csimpaszkodós K1, hanem igazi muaythai volt látható!



Az ország valamennyi csücskéből köszönthettünk edzőket, harcosokat, akik vagy egy alkalomra, vagy pár napra érkeztek, de látható örömmel vettek részt a munkában. A két órás edzések minden alkalommal komoly kis tíz menetes klincspartival zárultak, amibe Deo is önfeledten belemerült. Sorakoztak előtte a bátor vállalkozók, ami külön öröm volt, hisz aki egyszer is párban volt vele, többé nem akarta másképp csinálni, mint ő.


Hazafelé, úton a reptérre két dolgot mondott nekem Deo, ami különösen fontos. Az egyik az, hogy nagyon megtisztelő volt neki, hogy edzők, hazai mesterek is ellátogattak hozzá, hiszen ő nem egy óriási bajnok, (az ő szavai: i am littlebit champion) mégis eljöttek olyan messziről látni őt.


A másik pedig, hogy ha ez az út marad, akkor három, öt éven belül elérjük a Finn színvonalat. Felnő az a fiatal generáció, akik már igazi muaythait tanulnak, és komoly veszélyt jelentenek majd Európára. Ahogy ő említette, a magyar harcosoknak „jó a szíve, tudnak harcolni” és ha erős lélekhez erős test is párosul, akkor az egy ’good combination’! Ehhez kellenek szilárd alapok, amik az ilyen edzőtáborokban szerezhetők meg, ahol sokan, sokféleképp teszik próbára a megtanult dolgokat.


Köszönjük a támogatóinknak, a Papsziget Campingnek, a szervezőknek, a városnak! Köszönjük mindenkinek, aki eljött és velünk edzett, mert tanulhattunk tőletek, és tanultatok Deotól! Nélkületek nincs muaythai, ti lesztek a Magyar Muaythai!