Rizin WGP 2016

Jön a RIZIN WGP, méghozzá olyan nevekkel, mint a visszatérő CroCop vagy a baltás Wanderlei Silva!

RIZIN


Július 16-án tartották Tokióban a RIZIN Fighting Fedration World Grand-Prix 2016 szabadsúlyú tornasorozat sajtótájékoztatóját, ahol bejelentették a rendezvény pontos időpontjait, valamint nyilvánosságra hozták a résztvevők listáját. A sajtótájékoztatóra meghívást kapott a RIZIN rajongótáborának egy kisebb köre is, akik kérdéseket tehettek fel a jelenlévő sportolókhoz. De jelen volt Juhász Sandy is, akinek a jóvoltából most ti is megtudhatjátok mire is készülnek Japánban!


Az idei 16 fős szabadsúlyú tornasorozat első fordulóját szeptember 25-re, az elődöntőt december 29-re, a döntőt pedig 31-re tűzték ki. Mindhárom eseményt a Saitama Super Arena sportcsaronokban bonyolítják majd ugyanott, ahol a tavaly év végi tornákat rendezték.


A sajtótájékoztatón jelen volt többek között Mirko Crocop, Wanderlei Silva, Baruto és Fujita Kazuyuki, akik már biztosan a tornasorozat résztvevői lesznek. Közülük Silva kivételével minden versenyzőt viszontláthatunk majd az első fordulóban, szeptemberben.


Silva majd csak az elődöntőben, december végén csatlakozik a mezőnyöz. A kártyán tehát ők négyen mindenképpen fent vannak már, a többi 12 résztvevőről a továbbiakban fognak majd csak beszámolni a rendezők egy előre meghatározatlan időpontú sajtótájékoztató keretében.




[caption id="attachment_13701" align="aligncenter" width="504"]RIZIN WGP 2016 Wanderlei Silva Wanderlei Silva. /A képet Juhász Sandy készítette az ellenfelem.hu számára./[/caption]

„A világ minden részéről érkeznek felkérések sportszervezetektől és promóciós ügynökségektől a sportolóik részvételi szándékait jelezve.” – hangsúlyozta a RIZIN szervezet kulcsembere, Sakakibara Nobuyuki úr a sajtótájékoztatón. „A résztvevők szelekciója folyamatban van.” – tette hozzá.


CroCop tavalyi UFC-beli eltiltásáról is szó esett egy kérdés erejéig, ahol a japán ügynök kijelenette: „Birtokunkban van egy levél az UFC-től, ami leírja, hogy nem mutattak ki tiltott anyagokat Mirko szerevezetéből.” Az illetékes promóter hozzátette, hogy a jelenlegi versenyen való részvételhez sem lehet semmilyen kizáró ok.


CroCop felvezetésében egyébként viccesen mesélte el, hogy a világ számos részén olyannyira népszerű Pokemon GO játék révén indult el Pokemon keresésére, így véletlenül jutott el Japánba, ahol szintén teljesen véletlenszerűen találkozott össze az utcán a szervezőkkel, akik meghívták a sajtótájékoztatóra.




[caption id="attachment_13703" align="aligncenter" width="504"]RIZIN WGP 2016 CroCop Mirko "Cro Cop" Filipovic. /A képet Juhász Sandy készítette az ellenfelem.hu számára./[/caption]

A jelenlevők hangos kuncogással jutalmazták humorát. Mirko játékosságát a nagyközönség is szívesen veszi szerte a világban. Már akkor nagyon sok kommentet kapott hivatalos Facebook oldalának bejegyzésén, amikor utazása során videót posztolt magáról Pokemont keresgélve a reptéren. Videóját több mint 3 és fél millióan tekintették meg 10 nap alatt.


A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy az észt ex-szumó birkózó, Baruto a japán Fujitával kerül párosításba a szeptemberi tornán. Nyilvánosságra hozták a tornasorozaton kívül fellépő versenypárosításokat és a super fight-ra leszerződött résztvevőket. A jelenlegi állás szerint eképp néz ki a felhozatal:



A 16 fős szabadsúlyú tornasorozat párosításai és lefixált résztvevői:

Baruto (Észtország) vs. Fujita (Japán)
Mirko „Cro Cop” Filipovic (Horvátország)
Wanderlei Silva (Brazília)


A super fight párosításai és lefixált résztvevői:


RIZIN MMA szabályok alapján -65.8kg kategóriában
Tokoro Hideo (Japán) vs. Kron Gracie (Brazília)


RIZIN MMA szabályai alapján -71kg kategóriában
Andy Souwer (Hollandia) vs. Daron Cruickshank (Amerika)


RIZIN MMA szabályok alapján
Kazaemon Saiga (Japán) vs. Yamamoto Asen (Japán)


RENA (Japán)
Gabi Garcia (Brazília)
Murata Kanako (Japán)


- Juhász Sandy