Benedek Zsolt - Helyt állni és nyerni

Benedek Zsolt utoljára a Venum gálán tűnt fel hazai közönség előtt. Egy sajnálatos sérülés kapcsán akkor komoly dobhártyasérülést szenvedett, azóta pedig nem sokat hallhattunk róla.

Benedek Zsolt vs Bogdan Nastase 2


Nem túlzás azt állítani, hogy Zsolt most élete legnagyobb meccse előtt áll, ugyanis a kiszivárgott Bellator Kickboxing gála plakátja szerint nem mással hozta össze a sors, mint Raymond Danielssel! Mi minden történ hát Benedek Zsolt háza táján? Hogy készül az amerikai nyújtotta különleges problémára? Következzenek Benedek Zsolt szavai!


ellenfelem.hu: - Szia Zsolt! Legutóbb elég rég, még a Venum gálán láthattunk téged. Összefoglalnád kicsit olvasóinknak, mi minden történt veled az azóta eltelt időszakban?


Benedek Zsolt: - Nem volt kifejezetten mozgalmas az eltelt időszak. A Venum gála utáni dobhártyaszakadásból felépülve - amint lehetett - folytattam tovább az edzéseimet. Külön edzőtáborban nem voltam, hanem délutáni edzéseim során a megszokottól eltérő feladatokkal készülök a közelgő meccsre.


e: - Hogyan jött ez a lehetőség? Mikor kerestek meg a meccsel?


BZS: - Még júliusban kerestek fel, amikor még úgy volt, hogy több ember is megy tőlünk a Bellator gálájára, de nem sokkal rá, miután elvállaltam, kiderült, hogy végül egyedül én leszek majd.


e: - A már említett külön edzések, feladatok mellett volt vagy van rá lehetőséged esetleg, hogy készülj point fighterekkel Daniels megszokottól nagyon eltérő mozgására, ritmusára, lábmunkájára?


BZS: - Lett volna most külön egy két hetes edzőtábor, amire akartam menni, de sajnos úgy alakult, hogy ezen nem tudok részt venni. Mindenesetre számítok rá, hogy nagyon gyors, nagyon mozgékony lesz és ezzel a támadás ill. a védekezés során is számolnom kell. De tovább bonyolítja kicsit az is a képletet, hogy felfelé kell ütnöm, mivel Raymond Daniels 10 centivel magasabb nálam.


e: - Mi a terv egyébként Daniels ellen? Elárulhatsz belőle valamit, ha csak röviden is?


BZS: - Első sorban nem az ő mozgására fogok figyelni vagy arra, hogy mit csinál, hanem megpróbálom mindenképp ráerőltetni az én mozgásom. De egyébként van itt nálunk olyan, akik csináltak semi-contactot, ill. valaha én magam is űztem a kickbox ezen ágát. Szóval valamilyen szinten tudom és tudok készüli rá, hogy mivel számolhatok Daniels esetén.


e: - Nagy meccs, nagyon komoly ellenfél előtt állsz. Bellator, SYMA csarnok,... Érzel extra nyomást a gála kapcsán?


BZS: - Nagy lesz, az biztos, de most még úgy nem ült le ez bennem. A Venum is elég nagy volt, de igazából csak akkor fogom tudni, érezni a különbséget, ha ott leszek. De nem nagyon gondolkodok ezen. Inkább az van a fejemben, hogy helyt kell állni és nyerni.


e: - Mennyire látod előre az év hátralévő részét? Láthatunk majd itthon is indulni valahol?


BZS: - Egyelőre nincs semmi konkrétum, de persze sosem lehet tudni.


Köszönjük és sok sikert kívánunk a Daniels elleni meccshez szeptember 17-én!


ghajji-bellator-2_6cf6ce5771fd6a1d15700bd90475852e