BJJ - Az ujjak beszalagozása (2.)

Nem első alkalommal foglalkozunk az ujjak beszalagozásának témájával. Ezúttal Keenan Cornelius mutat nekünk egy hasznos megoldást!

keenan-fingers

Az ujjak beszalagozásának témájával nagy valószínűséggel mindenki találkozott már, aki legalább egy brazil jiu jitsu vagy judo edzésen volt. Vannak, akiknek évekig nincs rá szüksége, de van olyan is, akinél már az első edzések után jelentkeznek fájdalmak az ujjakban.


Az ujjak beszalagozása a megfelelő megoldás ezeknek a  fájdalmaknak és sérüléseknek az orvoslására, de lehetővé teszi azt is, hogy akár sérült ujjal/ujjakkal se kelljen távol maradnunk a tatamitól.


Keenan Cornelius szemtelenül fiatalon – üstökösként - csapódott be a bjj elitje közé. A mindennapi edzések és a kemény csaták az ő ujjait sem kímélték.


"Egy évtizednyi Jiu-Jitsu során a kezeim rendesen lepusztultak. Azt mondanám, hogy az ujjaim mobilitása körülbelül 20%-ban elveszett. Többé nem tudom ökölbe szorítani a kezeimet, ezért pl. ha az utcán rosszra fordulnak a dolgok, kénytelen vagyok a Bas Rutten által elhíresült, nyitott tenyeres pofonokat osztogatni. Számtalan ficam, egy szakadásos törés, jópár szakadt ujjperc a mérleg, de büszke vagyok arra, amivé váltak - 10 évnyi fojtás, szorítás, kapkodás formálta göcsörtös karmokká."írta Keenan korábban.


Az alábbi videóban Keenan mutat nekünk egy példát arra, hogy miként lehet megvédeni a már sajgó ujjakat a további gyűrődéstől, illetve, hogy miként lehet ezzel megelőzni a problémák későbbi szaporodását.


Első pillanatra nem tűnik túl egyszerűnek, de nagyon praktikus. A videóval párhuzamosan végezve remekül elsajátítható!


Nézzük tehát:


https://youtu.be/1mIUEDdFWak