Elszaszer Dávid ütközetre készen

Elszaszer Dávid közelgő meccséről, edzőtáborról és az év hátralévő versenyeiről beszélt nekünk!

Elszaszer Dávid


Természetesen a nyár sem telt eseménytelenül, hiszen sok klub háza táján adódtak edzőtáborok, ill. külföldi felkérések is akadtak, de ha lehet mondai, most jön még csak a java! Nincs ez másként a Szigetszentmiklós-Tököl SE háza táján és Elszaszer Dávid esetében sem, akit az elmúlt hónapokról, edzőtáborról és a következő kihívásokról faggatunk!


ellenfelem.hu: - Szia, Dávid! Mi minden történt veled, mióta beszéltünk? Volt egy VB ugye, aztán például egy tv csatorna is bemutatott röviden. Mesélj egy kicsit!


Elszaszer Dávid: -A tavaly az év végi világbajnokságon nem sikerült érmet hoznom, remélem, az idei Európa Bajnokságon majd másképpen alakulnak a dolgok! Az év közbeni versenyeken úgy gondolom jól helyt álltam. Sajnos a Magyarországon rendezett Világkupán betegség miatt nem tudtam indulni, pedig az egy jó lezárása lett volna a tavaszi szezonnak.


Néztem a súlycsoportomat, nagyon sok jó harcos volt benne, jó lett volna összemérni velük az erőmet. De az egyesületünk által rendezett ring Országos Bajnokságra annál éhesebben mentem. A megszokott helyett Low-kick szabályrendszerben indultam és egy súlycsoporttal feljebb és így is sikerült győzni.


e: - Az edzések a nyáron sem álltak meg. Ott volt mindjárt a Kick-Box VB-re ill. az EB-re felkészítő tábor. Beszélnél nekünk erről is?


ED: - Edzőtábor előtt Mesterünktől kaptunk néhány hét pihenést, így a kick-box edzések kicsit pihentek. De mellette azért folyamatosak voltak a kiegészítő edzések! A nyári edzőtábor nagyon jól sikerült. Az utánpótlás készül a VB-re, mi az Eb-re készülünk, ami Athénban lesz.


Az első héten a kicsikkel együtt táboroztunk, segítettünk nekik, iskolákat adtunk, mellette persze mi is edzettünk. A második hét viszont csak a "nagyoké" volt, tele élménnyel és kemény munkával. A célok vegyesek voltak, míg az utánpótlás a VB-re, addig Laszák Zoltánnal mi konkrét meccsekre készülünk. Zoli például egy szeptemberi, profi VB-címmeccsre.


e: - Az elmúlt évek kiemelkedő eredményeinek köszönhetően sorra érkeznek a hazai és nemzetközi megkeresések is. Augusztusban bosnyák küzdősport gála kapcsán drukkolhatunk majd neked, ahol K1 szabályrendszerben leszel látható. Mit lehet tudni erről a gáláról, ellenfeledről, ill. az előzményekről?


ED: - Az edzőtábor elején mondta a Mester, hogy van egy felkérés 71 kg-ban 3x3 perc profi K-1 meccsre, augusztus végén. Én egyből igent mondtam, szóval az edzőtábori készülés már ennek a szellemében ment. Az ellenfelem egy fiatal helyi srác lesz. A Mesterrel készülünk rá, meccseket elemzünk és már a taktikát is összetettük.


A körülmények bonyolódtak az elmúlt napokban. Eredetileg úgy volt, hogy a Mesterem, Gnyálin István is ott lesz a meccsen, de pár nappal későbbre rakták a gálát, amikor ő már Dublinba utazik az utánpótlással a VB-re. Így Zoli lesz mögöttem a ringben.


e: - Láthatunk még idén hazai gálán is? Van kilátásban esetleg valami vagy most Athénra koncentráltok?


ED: - Októberben lesz Szigetszentmiklóson az immár 20. alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi kick-box versenyünk, az Egyesület rendezésével, ahol biztosan szorítóba lépek. Ezen felül ősszel lesz a K-1 és Low-kick ringes döntő, ahol szintén elindulok. A gálák meg a meghívásoktól függenek! Athén előtt ezek a versenyek vagy meccsek jó főpróbák lesznek, én készen állok!


Köszönjük az interjút és sok sikert kívánunk neked, ill. az egész klubnak az év hátralévő részére és természetesen azon túl is!