Junior birkózó VB - Bronzérem az első napon

A kötöttfogású 74 kilogrammos Lévai Zoltán junior pályafutása egy újabb bronzéremmel, immáron a kilencedikkel ért véget Franciaországban.

levai_zoltan

A dorogiak kiválósága ugyanis az elmúlt két évhez hasonlóan ismét a világbajnoki dobogó harmadik fokára állhatott fel, miután a délelőtti programban három győztes mérkőzést követően az elődöntő utolsó másodperceiben veszítette el a világbajnoki döntőbe kerülést.


A bronzcsatára sikerült megújulnia és a tőle megszokott birkózással 7-1-re megverte a vigaszágról érkező üzbég ellenfelét. A nap másik két magyarja, a szintén dorogi Torba Erik és Érsek Róbert már délelőtt búcsúzott a versenytől, miután Eriket a selejtezőben az orosz, Robit pedig egy győzelem után a nyolcaddöntőben az észt verte meg. Előbbi a tizennyolcadik, utóbbi a tizedik helyen zárta az idei junior Világbajnokságot.


A második kötöttfogású versenynapon újabb három magyar birkózó léphet szőnyegre. A 66 kilogrammosoknál Balatoni Bence révén leszünk érdekeltek, aki fehérorosszal fog selejtezni, a 84 kilóban Papp Bertalan képviseli hazánk színeit, bolgárral szemben fog ugyancsak selejtezni, míg a 120 kilogrammosoknál Almási Ferenc öltheti magára ismét Magyarország címeres mezét a kínai elleni nyolcaddöntőben. A kötöttfogású junior-világbajnokságon 42 ország, 197 birkózója állt rajthoz. A mérkőzések szerdán is délelőtt 10 órától kezdődnek meg!


A magyar versenyzők mérkőzései:


Selejtezők:
66 kg: Balatoni Bence - Andrej Dzjambicki (fehérorosz)


84 kg: Papp Bertalan - Kiril Milenov Kilov (bolgár)


Nyolcaddöntő:
120 kg: Almási Ferenc - Tao Zsang (kínai)

/A birkozoszov.hu cikke módosítva/