Legendás meccsek - Ricardo Arona vs Dan Henderson

Ricardo Arona vs Dan Henderson, 2002, PRIDE 20, Yokohama!

Ricardo Arona vs Dan Henderson


A javában fénykorát élő PRIDE gálájára szokáshoz híven zsúfolásig telt a yokohamai Aréna. A dátum 2002, a gála pedig a PRIDE 20. Az est olyan neveket vonultatott fel, mint Wanderlei Silva, Mirko Cro Cop, Murilo Rua, Mario Sperry, Antonio Rogerio Nogueira, Quinton Rampage Jackson és az akkoriban még nem haknizásból élő Bob Sapp.


A Ricardo Arona vs Dan Henderson párosítás pedig még itt is valami kiemelkedőt, különlegeset tudott hozni. Megelőzve a korát az összecsapásban minden volt szinte, ami a modern MMA-ban és utólag is úgy tűnik, akár 2012-ben is lehetett volna, 2002 helyett.


Ricardo Arona sikeresen versenyzett mind az MMA, mind a bjj világában. A brazil 2000-ben a rangos ADCC világverseny 99kg alatti kategóriájában lett világbajnok, majd 2001-ben nem csak, hogy megismételte ezt, de még az abszolút kategória győzelmével is megfejelte. Közben az MMA világában olyan nevek felett aratott győzelmet, mint Jeremy Horn vagy Guy Mezger. Pályája során több szép trófeát is begyűjtött és Fedortól is csak pontokkal kapott ki, amit akkoriban eléggé elég sokan vitattak.


Dan Henderson már akkor is komoly tiszteletnek örvendő harcos volt. Hatalmas jobbosa, a Hidrogén bombára és Henderson nevére egyaránt utaló H-bombán kívül olyan győzelmekkel alapozta ezt meg, mint a Gilbert Yvel, Antônio Rodrigo Nogueira, Babalu Sobral, Renzo Gracie vagy a Murilo 'Ninja' Rua elleni. A későbbi PRIDE váltósúlyú, majd középsúlyú bajnokot nem lehetett nem komolyan venni.


A mérkőzést az angolul értő közönség számára Bas Rutten, a japánoknak pedig a legendás Kazushi Sakuraba kommentálta. Rögtön az első menet komoly akciót hozott - levitel, guard munka, sweepek, klincs, menekülések, guillotine próbálkozások. A második és harmadik menet sem hagyott alább az akciók terén. Oda-vissza mentek a levitelek ill. az erre irányuló próbálkozások, offenzív és defenzív bjj manőverek!


Nézzük a meccset! Ez volt a Ricardo Arona vs Dan Henderson összecsapás!


https://dailymotion.com/video/x27oitr?start=200